Om arbetsplatsen
Vill Du arbeta med löneadminstration i en större organisation? Är Du serviceinriktad och bra på att kommunicera, samarbeta och skapa goda relationer? Då kan Du vara den medarbetare som Region Jämtland Härjedalen söker! Vi söker nu en serviceinriktad lönekonsult till löneservice. Tjänsten är placerad inom HR-enheten och Löneservice. Enheten arbetar med löpande löneadministration samt systemförvaltning och utveckling av HR- och Beslutsstödsystem. Enheten har för närvarande sin placering centralt i Östersund.

Arbetsuppgifter
Som lönekonsult sköter Du tillsammans med övriga lönekonsulter det operativa lönearbetet för samtliga förvaltningar och enheter inom regionen. Som lönekonsult arbetar Du med alla steg i löneprocessen, Du kontrollerar och bearbetar löneunderlag utifrån målet rätt lön till rätt person i rätt tid. Som lönekonsult arbetar Du också med stödjande och konsultativa insatser till främst chefer. Du kommer att sitta i vår telefon- och mailsupport, kan komma att hålla utbildningar och på bästa sätt vara ett stöd gällande personal/lönesystemets funktioner samt även i lön- och avtalsfrågor. Vi använder oss av lönesystemet Heroma. Arbetet innehåller också många externa kontakter med t ex Försäkringskassan och Skatteverket. Region JH står inför ett stort förändringsarbete i och med digitaliserings processer. Det innebär att en annan viktig del i arbetet blir att bidra till ständiga förbättringar med verksamheternas behov i fokus.

Kvalifikationer
Du ska ha eftergymnasial examen med relevant inriktning mot lön, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Gärna flera års erfarenhet från det löneadministrativa området inom kommun eller region. Du har goda kunskaper om arbetsrättslig avtalstillämpning och önskvärt goda kunskaper om kollektivavtalet Allmänna bestämmelser. Eftersom rollen innebär många olika kontakter behöver Du kunna uttrycka Dig väl i tal och skrift. Det är en förutsättning att Du har goda kunskaper i Excel och Word samt att Du talar och skriver svenska obehindrat. Du är noggrann, har förmåga att prioritera samt är stresstålig. Som person är Du en god analytiker som är bra på att felsöka, se sammanhang och kunna lösa komplexa frågor och problem. Du är serviceinriktad vilket innebär att Du är uppmärksam och tillmötesgående i Ditt bemötande, och Du har en god empatisk förmåga. Du kan också snabbt sätta Dig in i någon annans situation och perspektiv. Vi arbetar för att ha starkt kundfokus och ett professionellt bemötande. I rollen som lönekonsult är det viktigt att vara strukturerad och kunna prioritera sin dag rätt då arbetet delvis är styrt efter olika tidsgränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: http://www.regionjh.se/ Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se/ Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Inför rekryteringen har vi gjort vårt medieval och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Ann-Marie Åsander
Telefon 063-14 72 29
Område Östersund
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2019 (15 dagar kvar)