Kvalificerad kollektivtrafikstrateg

Kvalificerad kollektivtrafikstrateg

Vi söker nu en kvalificerad kollektivtrafikstrateg till område Infrastruktur och kommunikationer. Tjänsten ligger med betoning på kollektivtrafikfrågor men delar av arbetet kan också handla om infrastrukturfrågor. Region Jämtland Härjedalen är Regional kollektivtrafikmyndighet och har det politiska och ekonomiska ansvaret för den samhällsfinansierade kollektivtrafiken i länet, och dess framtida utveckling. I uppdraget ingår att bland annat upprätta ett regionalt trafikförsörjningsprogram där mål för den regionala trafiken ska fastställas. Myndigheten har också att besluta om allmän trafikplikt inför varje upphandling av kollektivtrafik. Arbetet innebär att ha det strategiska och samordnande ansvaret för kollektivtrafikfrågorna i länet och att arbeta med utveckling, omvärldsbevakning och utredning. Arbetet har många dimensioner och bredd och kräver både drivkraft och ett visst mått av ledarskap. Många frågor sker i dialog med kommuner, andra myndigheter och län, och med den regionala politiken. En stor del av arbetet innebär ett nära samarbete med Länstrafiken AB och med Norrtåg AB. Dialog även med andra trafikoperatörer. I uppdraget ingår även att svara på remisser och vara föredragande i regionala utvecklingsnämnden.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en akademisk utbildning gärna mot samhällsplanering, och en utredarkompetens. Intresse av samhällsplanering och kollektivtrafikfrågor är en förutsättning, och har du även arbetat med kollektivtrafikfrågor är det ett plus. Det är viktigt med bra kommunikationsförmåga och att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska. Samarbete är ledord för att klara uppdraget och samarbetsförmåga är en nödvändighet. Du behöver vara framåtsträvande och gilla att arbeta utvecklingsfrågor och ha ett strukturerat arbetssätt. I arbetet med myndighetsfrågor och ärendeberedning är förmågan till ordning och reda väsentlig.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, företaget inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Mer info
Kontaktperson Berit Eriksson
Telefon 063-146607
Område Östersund
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Region Jämtland Härjedalens vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.

Region Jämtland Härjedalen har två stora verksamhetsområden Regional utveckling och Hälso- och sjukvård. Inom Regionala utvecklingsnämndens verksamhet arbetar vi med länets utveckling och tillväxt genom ett antal områden såsom infrastruktur och kommunikationer, näringsliv, välfärd-/klimat-/och kompetens samt kultur.

Verksamhetsområde Infrastruktur och kommunikationer har uppdraget att fungera som regional kollektivtrafikmyndighet, upprätta planer för länets infrastruktur, koordinering av länets digitalisering samt samordning av länets bredbandsutbyggnad.