Kurator till Storsjögläntan och Palliativa konsultteamet

Kurator till Storsjögläntan och Palliativa konsultteamet

Om arbetsplatsen
Söker du utmaningar och utvecklingsmöjligheter och är intresserad av psykosocialt arbete inom hälso- och sjukvård? Vill du komma och jobba tillsammans med ett positivt och framåtsträvande gäng på Storsjögläntan? Sök då till oss och var med att utveckla vår verksamhet inom de psykosociala område där vårt mål är att se hela familjen. Vi söker en kurator för 100% tjänstgöring, 50% inom Storsjögläntan och 50% inom vårt palliativa konsultteam. Ditt kontor kommer att vara på Storsjögläntan som ligger på plan 14 i höghuset på Östersunds sjukhus med en fantastisk utsikt. Storsjögläntans verksamhet består av konsultativt arbete och insatser bestående av råd och stöd till patienter, anhöriga och vårdpersonal. I kuratoruppdraget ligger tyngdpunkten på att ge psykosocialt stöd till patienter som är anslutna till Storsjögläntan samt till dess närstående. Du kommer ha ett nära samarbete med alla i teamet, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare. För Palliativa konsultteamet är målet att stödja den ordinarie personalen i palliativa frågor och vid behov medverka till förbättrade palliativa rutiner. Allt för att patienterna och dess närstående ska få en god symtomlindring och vara införstådda med situationen. Kuratorns roll är att stödja personal i svåra frågor som till exempel ångest, oro samt att handleda personal när det behövs. Som anställd blir du medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.

Arbetsuppgifter
Om du är den vi söker kan vi erbjuda dig ett intressant arbete med stora möjligheter till att själv påverka, utforma och vidareutveckla verksamheten inom det psykosociala området för Storsjögläntan. Inom kirurgen och Storsjögläntan möter du patienter i livets slut samt närstående i kris. Ditt arbete kommer att bestå av socialt arbete, rådgivning, stödsamtal, närståendestöd, samtals- och krisbehandling. Du träffar patienten/närstående/övriga aktörer enskilt eller i grupp inom området. Befattningen innefattar handledning eller debriefingsamtal med kommuners och Region Jämtland Härjedalens sjukvårdspersonal. Du kommer även arbeta med att ge vägledning och information om samhällets resurser, bistå med hjälp vid till exempel fondansökningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig med avlagd socionomexamen eller likvärdig utbildning inom psykosociologi. För denna tjänst måste du har tidigare erfarenhet av att arbetat som Kurator, om du har erfarenhet av att ha gjort detta inom Hälso- och Sjukvård anses detta som meriterande. Vi ser även gärna att du har handledarutbildning eller psykoterapi steg 1. Utbildning i BRA samtal eller föra barn på tal är också meriterande.. B-körkort erfordras då resor ofta förekommer.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Sandra Cedervall
Telefon 063-153532
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.regionjh.se/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)