IT- och systemspecialist

IT- och systemspecialist

Om arbetsplatsen
Forskning, utbildning- och utvecklingsavdelningen samt Samordningskansliet är två avdelningar inom Regionstaben. Regionstaben utgör Region Jämtland Härjedalens samlande administration med uppdrag att stödja och skapa förutsättningar för regionens verksamheter. Vi söker en engagerad och flexibel IT- och systemspecialist för en spännande och utmanande tjänst! Tjänsten innebär en delad tjänstgöring inom två olika ansvarsområden; * utveckling av IT- teknik vid regionens nya satsning Kliniskt Träningscentrum (KTC) * systemspecialist i förvaltningsorganisation för regionens dokumenthanteringssystem. Varje ansvarsområde är beräknat till ca 50% av tjänsten. KTC startade sin verksamhet i januari 2018 och är regionens centrala utbildningsverksamhet. Huvudsyftet med verksamheten är att genom praktisk träning stärka och fördjupa kompetensen hos vårdpersonal i regionen, för att nå en säkrare vård för patienterna. Utbildningarna sker i en verklighetstrogen utan patienter och omfattar allt från träning av individuella färdigheter till teamträning av komplicerade medicinska situationer i fullskalesimulering. I utbildningarna används exempelvis realistiska och datoriserade patientsimulatorer, simuleringsteknik med kameror och inspelningssystem, utbildningsattrapper samt annan teknisk apparatur. Verksamheten befinner sig i en stark utvecklingsfas. Nästa steg är att flytta in i nya och större lokaler på Östersunds sjukhus där morgondagens utbildningsmiljö ska utformas. Här kommer du att få vara med att lägga grunden för hur digitala och tekniska lösningar ska utformas!

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett övergripande ansvar för IT-tekniken som används i KTCs verksamhet. Arbetet vid KTC kommer att vara varierande och omväxlande och omfattar bland annat att: * Medverka vid kravställning i samband med upphandling och avtal * Ansvara för daglig drift och support av IT-teknik och kommunikationsutrustning * Förvalta och utveckla IT stöd och teknik samt lösa tekniska utmaningar * Genomföra felsökning, uppgraderingar och underhållsarbete * Planera och delta i driftsättning samt lösa tekniska utmaningar * Omvärldsbevaka och framtidsspana På din andra halva av arbetet kommer du att ingå i ett förvaltningsteam där du ansvarar för den tekniska förvaltningen av regionens dokumenthanteringssystem. Arbetet leds av en förvaltningsledare för objektfamiljen administrativa system och du har också nära samarbete med övriga funktioner inom förvaltningsorganisationen såsom objektspecialister. I din roll som systemspecialist kommer du att arbeta med förvaltningsobjektet ur ett tekniskt perspektiv med till exempel interaktionsdesign, test, konfiguration, teknisk dokumentation, kravhantering, drift och systemanpassning. En viktig del i arbetet är också att identifiera verksamhetens behov och utmaningar. Du innebär att du: * genomför förvaltningsaktiviteter i samråd med förvaltningsledare och objektspecialister * följer upp att driften av objektet sker enligt SLA, förvaltningsplan och överenskommelser * skapar och genomför system- och integrationstester * konfigurerar och anpassar system baserat på definierade förändringar i verksamhetsbehov * Utför felsökning och felrättning * Håller i utbildningar för superanvändare

Kvalifikationer
* Akademisk utbildning relevant för arbetsuppgifterna eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig * Erfarenhet av systemförvaltning som systemansvarig eller applikationsexpert * Goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och förmåga att kommunicera med objektverksamhet, objektspecialister samt drift och applikationsleverantörer. * Då tjänsten kan innebära resor till regionens verksamheter ute i länet är b-körkort ett krav * Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga och administrativ kompetens Vi tror att du: * har förmåga att självständigt initiera, planera, strukturera, genomföra och följa upp arbetsuppgifter, projekt och förbättringar * som person är kommunikativ, kreativ och lösningsorienterad * är nyfiken på ny teknik och är positiv till förändring och innovation samt arbetar proaktivt och serviceorienterat för att nå resultat * har god förmåga att förstå samband mellan verksamhetsprocesser och teknik ur ett helhetsperspektiv * är van att samarbeta med olika kravställande parter * trivs i dynamiska miljöer där du får verka i en flexibel roll * är ansvarstagande och kan prioritera I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Är du intresserad av att bli en del av vårt team och vara med att utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: http://www.regionjh.se/ Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se/ Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Ulrica Jönsson
Telefon 072-540 27 31
Område Östersund
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (4 dagar kvar)