HR-strateg med chefsansvar

HR-strateg med chefsansvar

Om arbetsplatsen
I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Region Jämtland Härjedalen är en region för de ca 128 000 invånarna i Jämtlands län. Regionen ansvarar för en tillgänglig och god hälso-, tand- och sjukvård, samt för den regionala utvecklingen av länets kultur, näringsliv samt miljö och klimat. HR-avdelningen organiseras centralt i regionen och består av ca. 40 medarbetare fördelade inom HR-enheten, Löneservice samt övergripande HR. Avdelningen ansvarar för regiongemensamma personal- och arbetsgivarfrågor av både strategisk och stödjande karaktär med uppdrag att bidra till verksamhetens utveckling och resultat. HR-avdelningen utvecklar och implementera regiongemensamma HR-processer i verksamheten och stödjer verksamhetens chefer inom hela det arbetsgivarpolitiska området.

Arbetsuppgifter
Inom ramen för uppdraget som HR-strateg har du ett nära samarbete med regionens förhandlingsansvariga HR-strateg. Ni ansvarar t.ex. för regionens övergripande löneöversynsprocess, samordnar ett team med HR-konsulter där ni tillsammans driver arbetet framåt i frågor kring regionens löne- och anställningsvillkor. Tolkning av lag, avtal och ersättningsfrågor överlag är andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du kommer även att samarbeta med övriga HR-strateger i arbetet att gemensamt utveckla regionens HR-processer. Ambitionen har varit att skapa ett välutvecklat samarbete mellan HR och lön avseende anställningsvillkor och löneproduktion varför det i denna tjänst även ingår ett chefsansvar för Löneservice. Löneservice administrerar regionens samtliga ca. 4 200 löneutbetalningar och ger stöd till i första hand chefer och administrativa assistenter i frågor gällande lön och ersättningar samt pension. Enheten ansvarar för strategisk utveckling och förnyelse av löneutbetalningsprocessen i sin helhet bland annat genom digitalisering och förbättring av arbetsrutiner. Regionen använder i dagsläget lönesystemet Heroma och dess förvaltning och utveckling är central i det framtida utvecklingsarbetet. I rollen som enhetschef för Löneservice ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personalansvar för enhetens 12 medarbetare. Du ansvarar för att organisera, utveckla, planera och följa upp enhetens arbete och att säkerställa att processer och arbetssätt är effektiva och utvecklas över tid. I rollen ingår att arbeta tvärfunktionellt med andra grupper inom HR, IT, ekonomi och regionens kärnverksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen eller motsvarande kompetens relevant för ansvarsområdet. Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av förhandlingar enligt MBL samt att tolka och tillämpa kollektivavtal. Om du är en trygg och engagerad ledare med erfarenhet inom HR-området kan detta vara en roll för dig. Vi ser också att du har erfarenhet från arbete inom systemförvaltning och löneproduktion. Då rollen innebär att både kontinuerligt och i projektform driva enhetens utveckling bör du ha erfarenhet av att leda förändringsarbete. Som person är du utvecklingsorienterad, strukturerad och resultatinriktad då du utifrån helhetsförståelse för verksamhetens behov formar din egen verksamhet. Om du trivs med att självständigt driva, utveckla och följa upp verksamheten tror vi att du kan trivas i denna roll. Som person har du ett eget driv och har genom ett gott ledarskap förmåga att engagera och utveckla dina medarbetare i linje med verksamhetens mål. Du har positiv attityd med förmåga att samarbeta och bygga goda relationer, utan att göra avkall på din integritet och professionalitet.

Övrigt
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev snarast, då urval och intervjuer sker löpande. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat. Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: http://www.regionjh.se/ Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se/ Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Krister Eriksson
Telefon 070-664 22 11
Område Östersund
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)