Fysioterapeut/Sjukgymnast till Ryggkirurgiska mottagningen Östersunds sjukhus

Fysioterapeut/Sjukgymnast till Ryggkirurgiska mottagningen Östersunds sjukhus

Om arbetsplatsen
Hos oss får du arbeta teambaserat på riktigt med patienter där ryggoperation kan vara ett behandlingsalternativ. I teamet ingår sjukgymnast, sjuksköterska, kurator, medicinsk sekreterare och läkare. Vårt koncept har funnits sedan början av 2000-talet och har blivit en föregångare för övriga regioner i Sverige. Vanligen har vi en patientgenomströmning om ca 600 patienter och opererar ca 120 patienter per år, den pågående pandemin påverkar tyvärr även vår verksamhet just nu. Arbetsplatsen ligger inom Område Ortopedi där vi även har slutenvårdsavdelning, mottagning, enhet för arbetsterapi och sjukgymnastik, samt dagkirurgisk verksamhet ingår. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du inom ett väl inarbetat team arbeta med utredning av rygg- och nackproblem. Här kommer din kompetens att efterfrågas som en viktig del i patientens utredning.

Arbetsuppgifter
Ryggkirurgiska mottagningens uppdrag är att utreda och behandla ryggpatienter där operation kan vara ett behandlingsalternativ. Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss utför du ditt arbete på delegation från läkare. Du är patientens första fysiska kontakt i ryggpatientens vårdkedja inom specialistvården. Upplägget syftar till att rätt patient får träffa läkare för kirurgisk bedömning. Alternativt att remissen besvaras för att annan åtgärd bedöms vara nödvändig. Av de patienter fysioterapeut/sjukgymnast träffar går ca 30% vidare till läkarbedömning. En annan viktig del av fysioterapeut/sjukgymnast uppdrag är funktionsökande och smärtlindrande behandling i syfte att minska/eliminera behovet av fortsatt ryggkirurgisk behandling. Postoperativ vård av fusionsopererade patienter fyra månader efter operation.

Kvalifikationer
Du har arbetat en tid som sjukgymnast och vill nu specialisera dig, här får du en möjlighet till det. Du ska vara legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med OMT-utbildning. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av utredning och behandling av rörelseapparatens sjukdomar t ex ortopedi-, smärt-, reumatolog eller neurologpatienter. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och kollegor, uppskattar att arbeta i team och har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du kan prioritera dina arbetsuppgifter och arbeta strukturerat på egen hand. Vi tar stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Region Jämtland Härjedalens vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Medlemskap i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter samt förmåner för att friskvårdsaktiviteter.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Oscar Jakobsen
Telefon 063-155113
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (1 dag kvar)