Fysioterapeut/ Sjukgymnast till Brunflo HC

Fysioterapeut/ Sjukgymnast till Brunflo HC

Som fysioterapeut/sjukgymnast kommer du att arbeta med bedömningar och behandlingar av patienter i primärvården med olika funktionsnedsättningar och rehabiliteringsbehov. Du är ofta första kontakt för patienter med besvär från rörelseorganen. I arbetet kan även gruppverksamhet och hembesök ingå. Arbetet som fysioterapeut/sjukgymnast är självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga professioner på hälsocentralen. Du har också genom RAK möjlighet att sjukskriva dag 7-14 för patienter som står under sjukvårdande behandling men inte behöver läkarvård. Sjukgymnastikens lokaler är välutrustade med behandlingsrum, träningslokal och kontor och ligger i anslutning till övriga hälsocentralen.

Kvalifikationer
Leg. Fysioterapeut/ Sjukgymnast. Vi ser gärna att du har en eller flera av följande utbildningar: OMT, akupunktur, MTT, Axelina, Basal Kroppskännedom eller BOA eller motsvarande. Erfarenhet från primärvård är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, där det finns krav på gott bemötande, god samarbetsförmåga, mångkulturellt kunnande och professionellt ansvar.
Mer info
Kontaktperson Britta Ahlin
Telefon 063 142025
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söker du ett spännande och utmanande arbete? Ta chansen att vara med och utveckla vår hälsocentral som 2016 fick pris för Årets Hälsocentral i Region Jämtland Härjedalen. Brunflo Hälsocentral har en stabil personalgrupp med en unik arbetsmodell där vi genom RAK tar tillvara varandras kompetens och skapar bra förutsättningar för patienten. Brunflo Hälsocentral är en välfungerande arbetsplats med bra rutiner och gott samarbete, blandat med en stor portion nytänk. Vi var en av de första hälsocentralerna att införa Lättakut där vi arbetar i team och triagerar enligt RETTS. Vi var också först med vårdbesök på nätet, i enlighet med Socialstyrelsens och STRAMAs riktlinjer. Vi satsar på distansoberoende teknik vilket innebär nya möjligheter för dig på jobbet. Vi har ett väl fungerade multimodalt team med sjukgymnast, psykolog, rehabkoordinator och läkare. Vi erbjuder våra patienter olika behandlingar bl.a basal kroppskännedom och internetbaserad KBT utöver traditionella mottagningsbesök. Vi har distriktssköterskor med egna ansvarsområden som tillsammans med undersköterskor och medicinska sekreterare arbetar på toppen av sin kompetens. BVC och MVC är välbemannade med erfarna medarbetare och vi har en engagerad enhetschef. Brunflo hälsocentral ligger ca 15 km söder om Östersund och har i nuläget ca 10.500 listade patienter. Vi har ett geografiskt upptagningsområde med både tätort och landsbygd.