Enhetschef till neonatalavdelningen Östersunds sjukhus

Enhetschef till neonatalavdelningen Östersunds sjukhus

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och driva den fortsatta utvecklingen av framtidens neonatalavdelning? Hos oss har vi ett positivt förändringsklimat, ambitioner och resurser för att verkligen kunna göra skillnad! På neonatalavdelningen vårdas sjuka nyfödda och barn födda fr o m vecka 28. Här arbetar barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, barnsköterskor och undersköterskor. Det gör vi tillsammans med ansvariga barnläkare, läkare, kurator och dietister. Neonatalavdelningen ingår i område barn- och ungdomsmedicin som också består av barnavdelning, barnmottagning, dagvård samt läkaravdelning.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du direkt underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp. I ditt uppdrag ingår att leda arbetet för neonatalavdelningens medarbetare med fokus på kvalitet, produktion, tillgänglighet och patientsäkerhet. Du förhåller dig till både regionövergripande mål och enhetens egna mål. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal avseende planering och uppföljning. Du förväntas arbeta i nära samarbete med chefskollegor, verksamhetsutvecklare, läkare med medicinskt ledningsuppdrag för verksamheten, ledningssjuksköterskor, funktionsansvarig barnsjuksköterska liksom läkare med medicinskt ledningsansvar för området. I arbetet ingår även kontakter med övriga verksamheter i Region Jämtland Härjedalen såväl som externa samarbetspartners.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård, önskvärt inom barn- och ungdomsmedicin. Vi värdesätter även erfarenhet av chefs- och ledarskap liksom erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. Du tycker om att arbeta resultatinriktat och har förmåga att fatta beslut. Du skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl inom den egna verksamheten som med övriga intressenter. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat genom samverkan, delaktighet och kommunikation. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. I ledningsgruppen förväntas du se till helheten och är engagerad i områdets strategiska frågor. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Lars Westergren
Telefon 063-154393
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (5 dagar kvar)