Enhetschef till Välfärd och klimat

Enhetschef till Välfärd och klimat

Om arbetsplatsen
Stimuleras du av att inspirera människor mot gemensamma mål? Gillar du utmaningar och förändringsarbete? Då kan du vara den vi söker! Vi söker en enhetschef till enheten välfärd och klimat som ligger under område Hållbar tillväxt. Totalt har enheten ca 22 medarbetare. Regional utveckling är en del av Region Jämtland Härjedalen. Vi är ca 165 medarbetare som efter årsskiftet är fördelade på tre områden; Kultur och bildning, kollektivtrafik, samt Hållbar tillväxt. Vi är inne i ett förändringsarbete och har genomfört en omorganisation som träder i kraft 2021-01-01. Stor del av enhetens uppdrag och verksamhet utgår från överenskommelser som tecknats mellan Region Jämtland Härjedalen och länets kommuner. Arbetet innebär att utifrån berörda verksamhetsområden skapa, utveckla och stödja samverkan mellan länets kommuner, samt att representera kommunerna som part i samverkan med Region Jämtland Härjedalens hälso- och sjukvård och andra aktörer. Delar av verksamheten inom enheten bedrivs via projekt med olika finansiärer och huvudmän.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du direkt underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp. Du är ansvarig för verksamhets-, personal-, arbetsmiljö-, ekonomi och utvecklingsfrågor inom din enhet. Du förväntas arbeta nära övriga enhetschefer samt andra nyckelpersoner samt samverka med andra aktörer både internt och externt.

Kvalifikationer
Du har akademisk bakgrund och erfarenhet av kvalificerat ledningsarbete, ekonomiskt ansvar samt har kunskap, erfarenhet och engagemang gällande utvecklings- och förändringsarbete. Vi söker någon som är strukturerad, kommunikativ och följer upp uppsatta mål. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du inger förtroende som ligger till grund för och skapar möjligheter till god kommunikation. Erfarenhet av projektutveckling och projektledning är meriterande. Som person visar du initiativ- och handlingskraft och har förmåga att fatta beslut. Du har en hög samarbetsförmåga, flexibilitet och god förståelse för krav och villkor för utvecklings- och effektiviseringsarbete inom organisationen. Du delar organisationens värdegrund med respekt för alla människors lika värde. Du skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl inom den egna verksamheten som med övriga intressenter. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat genom samverkan, delaktighet och kommunikation. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete.

Övrigt
Som chef i Region Jämtland Härjedalen får du en tillsvidareanställning med tidsbegränsat (rekommenderat 4 år) förordnande som enhetschef. Välkommen med din ansökan! Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anders Byström
Telefon 063-146600
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration, Service & Kundtjänst, Serviceyrken, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (9 dagar kvar)