Enhetschef till Neurologimottagningen och Mobila stroketeamet

Enhetschef till Neurologimottagningen och Mobila stroketeamet

Om arbetsplatsen
Söker du ett chefsuppdrag som både är utvecklande och stimulerande? Då är du rätt person att arbeta hos oss som ansvarig chef för Neurologimottagningen och Mobila stroketeamet. Du blir en del av ett härligt gäng som uppmuntrar och stöttar varandra. Du kommer ingå i ledningsgruppen inom område hjärt-och kärlsjukdomar, neurologi, rehabilitering och reumatologi (HNR). Området har ca 280 medarbetare. I verksamheterna ingår både akut och planerad vård. Område HNR har ett nära samarbete med område hud, infektion och medicin (HIM). Neurologimottagningen är en specialistklinik för utredning, vård och behandling av patienter med säkerställd eller misstänkt neurologisk sjukdom. Enheten består av en omfattande poliklinisk verksamhet med ansvar även för akuta neurologiska tillstånd och har tillgång till vårdplatser på neuro- och strokeavdelningen vid behov av slutenvård. Vår mottagning har ett nära samarbete med Regionsjukhuset i Umeå, genom bland annat gemensamma telemedicinska ronder. Neurologin har under de senaste åren haft en enorm utveckling och vi är en del av den. Hos oss är utveckling och förbättringar en del av vardagen. Vår verksamhet består av multiprofessionella team som omfattar läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut/sjukgymnast, medicinska sekreterare och administrativ assistent. Inom enheten arbetar ca 20 personer. För våra stora patientgrupper ex MS, Parkinsons sjukdom och Epilepsi samarbetar vi med Östersunds rehabcentrum på Remonthagen. För patienter med ALS och Huntingtons sjukdom har vi ett team där logoped, kurator och dietist ingår. Vi ansvarar för patienter med hjärntumörer och arbetar i team kring dessa patienter. Vi har även ett nära samarbete med onkologen i Umeå. Utifrån att Regionaliserad läkarutbildning (RLU) finns på Östersunds sjukhus så kommer studenterna till oss för sin kliniska utbildning i neurologi i termin 9. Vi har disputerade specialister och klinisk forskning bedrivs också på enheten bland annat inom ALS/Huntington och NPH. Mobila stroketeamet består av fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, sjuksköterska, läkare och logoped. Teamet erbjuder specialistrehabilitering i det egna hemmet för personer som bor inom en radie av 7 mil från sjukhuset. Teamet arbetar nära akutsjukvården och tar vid för tidig understödd hemgång. Inom teamet arbetar sju personer men som närmsta chef är du ansvarig för fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Välkommen till oss på Neurologimottagningen och mobila stroketeamet!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu vår nya enhetschef som har ansvar för att planera, leda och följa upp verksamheten. Du förväntas driva verksamheten strategiskt och målinriktat för att nå uppsatta mål. Hos oss har du förmånen att arbeta med många personalkategorier. Du är direkt underställd områdeschefen och kommer att ingå i områdets ledningsgrupp där du förväntas arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer, verksamhetsutvecklare och övrig stabspersonal samt MLA (läkare med medicinskt ledningsansvar) och MLU (läkare med medicinskt ledningsuppdrag). I arbetsuppgiften ingår budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar. Det är också du som rekryterar våra nya kollegor. I uppdraget ingår också samverkan både med andra huvudmän nationellt och med andra verksamheter inom Region Jämtland Härjedalen.

Kvalifikationer
Minst treårig högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du behöver också vara resultatfokuserad och våga stå för obekväma beslut när så behövs. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Meriterande är erfarenhet från chef/ledarskap.

Övrigt
Fackliga representanter: Gunvi Dahlström Vision 063-153000 vxl Dalia Majdalani Vårdförbundet 063-153208 dalia.majdalani@regionjh.se Emma Sjöblom Kommunal 063-153208 emma.sjoblom@regionjh.se Kristina Wiberg Läkarföreningen kristina.wiberg@regionjh.se Vi erbjuder dig tillsvidareanställning (utifrån grundprofession) inom Region Jämtland Härjedalen med ett tidsbegränsat chefsförordnande som enhetschef under fyra (4) år. Individuella önskemål om hel- eller deltid är något som beaktas vid tillsättning. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Lena Olander
Telefon 070-577 48 83
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 12 dec 2021 (14 dagar kvar)