Enhetschef till Barn- och ungdomsavdelningen Östersunds sjukhus

Enhetschef till Barn- och ungdomsavdelningen Östersunds sjukhus

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och driva den fortsatta utvecklingen av framtidens Barn- och ungdomsavdelning och Lekterapi? Hos oss har vi ett positivt förändringsklimat, ambitioner och resurser för att verkligen kunna göra skillnad! Vid Barn- och ungdomsavdelningen vårdas främst barn och ungdomar med barnmedicinska, kirurgiska och ortopediska diagnoser, men även barn och ungdomar som hör bl a till Öron-näsa-halsmottagningen, Ögonmottagningen och Barn- och ungdomspsykiatri. Här arbetar barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, barnsköterskor, undersköterska med barninriktning och lekterapeut. Det gör vi tillsammans med ansvariga barnläkare, läkare, kurator, dietister, sjukgymnast och barnpsykolog. Barn- och ungdomsavdelningen ingår i Område barn- och ungdomsmedicin som också består av neonatalavdelning, barnmottagning, dagvård samt läkaravdelning.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och ingår i områdets ledningsgrupp. I ditt uppdrag ingår att leda arbetet för Barn- och ungdomsavdelningens inklusive Lekterapins medarbetare med fokus på kvalitet, produktion, tillgänglighet och patientsäkerhet. Du förhåller dig till både regionövergripande mål och enhetens egna mål. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal avseende planering och uppföljning. Du förväntas arbeta i nära samarbete med chefskollegor, ledningssjuksköterskor, verksamhetsutvecklare och läkare med medicinskt ledningsuppdrag för verksamheten liksom läkare med medicinskt ledningsansvar för området. I arbetet ingår även kontakter med övriga verksamheter i Region Jämtland Härjedalen såväl som externa samarbetspartners.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård, helst inom barn- och ungdomsmedicin. Vi värdesätter även erfarenhet av chefs- och ledarskap liksom erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. Du tycker om att arbeta resultatinriktat och har förmåga att fatta beslut. Du skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl inom den egna verksamheten som med övriga intressenter. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat genom samverkan, delaktighet och kommunikation. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. I ledningsgruppen förväntas du se till helheten och är engagerad i områdets strategiska frågor. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Övrigt
Du kommer att tillsvidareanställas i din grundprofession med ett chefsförordnande som är tidsbegränsat under fyra år, med möjlighet till förlängning.
Mer info
Kontaktperson Lars Westergren
Telefon 076-1926953
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (19 dagar kvar)