Enhetschef till Öron- Näsa- Halskliniken, område Ögon Öron

Enhetschef till Öron- Näsa- Halskliniken, område Ögon Öron

Om arbetsplatsen
Brinner du för utveckling och att inspirera människor mot gemensamma mål? Drivs och lockas du av utmaningar och förbättringsarbete? Då är du den vi söker. Öron- näsa- hals är en specialistmottagning med mottagnings- och fullskalig operationsverksamhet samt logopedmottagning, inom område ögon och öron. På enheten arbetar läkare, sjuksköterskor, operationssjuksköterskor, logopeder, undersköterskor, medicinska sekreterare samt administrativ assistent, totalt cirka 40 medarbetare. Vi planerar för 13000 undersökningar/behandlingar varav 1200 ÖNH operationer. Vi utför operationer vid Östersundssjukhus, extern operationsavdelning på Specialistvården Campus samt Sollefteå. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du inger förtroende som ligger till grund för och skapar möjligheter till god kommunikation. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor för att möta patienternas behov. Att vara resultatfokuserad och våga stå för obekväma beslut när så behövs är en förutsättning. Synligt ledarskap är viktigt, speciellt då våra lokaler kommer byggas om under 2020-2021. Du kommer ha en central roll som chef i att leda dina medarbetare genom de planerade förändringarna tillsammans med din biträdande enhetschefen. Du kommer att vara en del av en dynamisk ledningsgrupp med tydligt framtidsfokus och du förväntas där se till helheten och vara engagerad i områdets strategiska frågor. Tillsammans inspirerar och lyfter vi varandra.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu vår nya enhetschef som har ansvar för att planera, leda och följa upp verksamheten. Du förväntas driva verksamheten strategiskt och målinriktat för att nå de uppsatta målen. Förbättrade operations- och mottagningsflöden är prioriterade i ditt arbete. Produktions- och kapacitetsplanering utgör en viktig grund i ditt arbete som sedan ska omsättas i schema och tidböcker för undersökningar/behandlingar enligt tidsatta krav. Du har förmånen att arbeta med alla stora personalkategorier. Du är direkt underställd områdeschefen och kommer att ingå i områdets ledningsgrupp där du förväntas arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer, verksamhetsutvecklare och övrig stabspersonal samt MLA (läkare med medicinskt ledningsansvar) och MLU (läkare med medicinskt ledningsuppdrag. I arbetsuppgiften ingår budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar samt tekniskstatus av avdelningens utrustningar. Det är också du som rekryterar våra nya kollegor. Av största vikt för enheten är att hitta synergieffekter mellan de olika verksamheterna och dra nytta av detta, och hitta balansen mellan produktivitet och kvalitet. Du har ansvar för att driva verksamheten men jobbar tillsammans med professionella medarbetare i respektive specialitet. I uppdraget ingår också samverkan både med andra huvudmän nationellt och med andra verksamheter inom Region Jämtland Härjedalen.

Kvalifikationer
Minst treårig högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att tillsammans med dem och områdets övriga chefer driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du har lätt att sätta in dig i och leda komplicerade vårdflöden som operation och mottagning. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete, men visar också integritet i berednings- och beslutsprocesser. Du har lätt att kommunicera i tal och skrift på ett tydligt sätt, Vi söker dig med några års erfarenhet i rollen som chef. Vi ser gärna att du har bakgrund inom öron, näsa, hals sjukvård eller kirurgisk verksamhet/ operationsflöden. Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Pär Byenfeldt
Telefon 063-147682
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (4 dagar kvar)