Enhetschef slutenvården, Område Kirurgi

Enhetschef slutenvården, Område Kirurgi

Om arbetsplatsen
Spännande jobb som chef i Norra Europas bästa områdesledning *. Vi söker Dig som vill vara med att utveckla kirurgin i Jämtland-Härjedalen vidare framåt! Varje vecka på kirurgen opererar vi ca 50 patienter, vi ser 450 patienter på våra öppenvårdsmottagningar, vi ger 60 onkologiska behandlingar och 140 patienter träffar vår primärjour på akuten. En intensiv verksamhet som hanterar allt från det enkla till det komplexa, det botbara till det livshotande, vi träffar allt från de minsta barnen till de äldsta i livets slut. Område kirurgi består, med sina ca 260 medarbetare, av övre- och nedre mag-och tarmkirurgi, proktologi, urologi, akut kirurgi och trauma, bröst- och endokrinkirurgi samt kärl-, plastik- och barnkirurgi. Området sköter även onkologimottagningen och den palliativa vården av cancerpatienter med tillhörande vårdavdelning, konsult- och hemsjukvårdsteam för palliativa patienter. Kirurgienheten, som är områdets slutenvård, leds av tre enhetschefer i samledarskap. Du blir en av dem och kommer vara viktig för fortsatt ledning och utveckling av den kirurgiska slutenvården. Fokus i nuläget ligger på rekrytering (sjuksköterskor och undersköterskor) och stabilisering av verksamheten, men samtidigt ständigt pågående förbättringsarbete. Kirurgienheten är en dygnet-runt-verksamhet med 52 vårdplatser. I nuläget har vi dock bara 40 vårdplatser fördelade på våra subspecialiteter samt ögon, öron och specialisttandvården. Det pågår ett nystartat arbete kring vårdplatsstruktur inom området och fördelningen av vårdplatser kan förändras under året. Som enhetschef blir du ansvarig för avdelning 2 och 3 med ca 35 anställda. På avdelning 2 vårdas patienter inom subspecialiteterna övre- och nedre gastrointestinal kirurgi, på avdelning 3 - Kirurgisk Akutvårdsavdelning - vårdas allmänkirurgiska akutpatienter. Vi arbetar i teamvård enligt rätt använd kompetens och ansvariga läkare sköter avdelningarna veckovis. Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig. *Tillsammans driver vi den framtida utvecklingen inom kirurgin!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef inom slutenvården arbetar du nära dina enhetschefskollegor på kirurgienheten i samledarskap samtidigt som du har fullt eget ansvar för din del av verksamheten. Du ansvarar för att planera, leda och följa upp din verksamhet. Du har budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar. Du förväntas driva verksamheten strategiskt och målinriktat. Du ska ha fokus på tillgänglighet och patientsäkerhet, och vara beredd att driva pågående och nya utvecklingsprojekt. Samverkan med andra aktörer som kommuner, primärvård och övriga enheter på sjukhuset är en förutsättning. Du är direkt underställd områdeschefen och kommer att ingå i områdets ledningsgrupp där du förväntas arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsutvecklare.

Kvalifikationer
Minst treårig högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvård. Vi söker dig som är positiv och handlingskraftig som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att tillsammans med dem och områdets övriga chefer driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från chef- och ledarskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Fler fackliga kontakter: Linn Berglin, Akademikerförbundet SSR, 063-153000 (sökn via vx), linn.berglin@regionjh.se Sarah Velander, Läkarföreningen, 063-153000 (sökn via vx), sarah.welander@regionjh.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anna Warg
Telefon 070-246 39 59
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.regionjh.se/
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (3 dagar kvar)