Enhetschef sökes till Medicintekniska avdelningen, Östersunds sjukhus

Enhetschef sökes till Medicintekniska avdelningen, Östersunds sjukhus

Om arbetsplatsen
Medicinsk Teknik (MT) bistår hela Region Jämtland Härjedalen med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ge stöd till vårdavdelningar vid upphandling, utbildning och användning av medicintekniska system och medicinteknisk utrustning. Utvecklingen inom Region Jämtland Härjedalen går mot en ökad användning av medicintekniska informationsdatasystem och närmare samverkan mellan Medicinsk Teknik och IT. MT svarar för att stödja medicintekniska tillämpningar (MIDS, MT-IT) gällande drift, systemförvaltning och utveckling. Organisatoriskt utgör Medicinsk Teknik (MT) tillsammans med Laboratoriemedicin ett område inom division Medicin. Östersunds sjukhus med 2400 medarbetare är beläget i de centrala delarna av Östersund med utsikt över Storsjön och fjällen. Sjukhuset är det enda i Jämtlands län och ombesörjer en yta som är större än hela Danmark. Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. och med en närhet mellan olika specialiteter som kommer patienterna till del. Nu söker enheten för Medicinsk Teknik, som består av 15 ingenjörer, en enhetschef. Tjänsten som enhetschef är direkt underställd verksamhetschef för laboratoriemedicin och medicinsk teknik. Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Jämtland Härjedalen inom den sökandes kompetensområde.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för Medicinsk teknik har du i uppdrag att leda och utveckla den medicintekniska verksamheten tillsammans med medarbetare och andra aktörer inom regionen som innehar medicinsk teknik. I arbetsuppgifterna ansvararar du för verksamhet, produktion, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt planering och uppföljning. Arbetet är mycket självständigt med stort eget ansvar. Som enhetschef för medicinsk teknik arbetar du med ett regionperspektiv och kommer att vara delaktig i övergripande förvaltningsuppdrag och regionala uppdrag, kring medicintekniska funktioner. I arbetet ingår att vara kontaktyta för övriga verksamheter i Region Jämtland Härjedalen såväl som externa samarbetspartners. I ditt chefsuppdrag förväntas att du är bärare av Region Jämtland Härjedalens värdegrund och att du utifrån denna leder och inspirerar dina medarbetare och verksamheten till utveckling. Du är en nyckelperson när det gäller att skapa en hållbar och utvecklande arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskole-/ civilingenjör med inriktning mot medicinsk teknik eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du bör ha erfarenhet av medicinteknisk verksamhet, helst såväl operativt som strategisk, vid sjukhus eller annan verksamhet med teknisk inriktning. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat kan vara aktuell. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en chefsposition med ansvar för personal, budget och utveckling. Du bör vara tydlig i ditt ledarskap och ha en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Du bör arbeta aktivt för att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten både på kort och lång sikt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets referensnivåer. Körkort av klass B krävs då resor i länet ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet är dock till största del förlagt till Östersunds sjukhus. Arbetet kräver god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som är driven och framåt, ser positivt på utmaningar och vill utveckla dina kollegor och dig själv.

Övrigt
Uppdraget som medicinteknisk chef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år och du får en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Mer info
Kontaktperson Kerstin Silfver
Telefon 063-153626
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (14 dagar kvar)