Enhetschef i samledarskap till läkaravdelning område HIM

Enhetschef i samledarskap till läkaravdelning område HIM

Som enhetschef är du direkt underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp. Du har personal-, budget-, arbetsmiljö- och utvecklingsansvar. En stor och viktig arbetsuppgift är rekrytering och bemanning av enheten. Som chef förväntas du arbeta nära övriga enhetschefer och stabspersonal samt MLU (läkare med medicinskt ledningsuppdrag) och MLA (läkare med medicinskt ledningsansvar). Samverkan med andra aktörer ex, länets kommuner, primärvård och övriga enheter på sjukhuset är också viktigt. Samledarskapets fördelning av arbetsuppgifter och eventuell ansvarsfördelning planeras med områdeschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete. Vi ser att du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan akademisk utbildning som bedöms relevant för verksamheten. Önskvärt att en av cheferna är läkare i professionen för att få en bra bredd i samledarskapet. Krav är erfarenhet av att leda annan personal såsom chefskap, ledningsuppgifter eller tidigare arbetserfarenhet inom regionen som bedöms relevant för ledningsuppdraget. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och i samarbetet med chefskollega.

Att bli anställd som chef i Region JH innebär ett tidsbegränsat förordnande till och med april 2023 med möjlighet till förlängning. I grunden en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Mia Ajax
Telefon 070-273 15 76
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi söker chefer i samledarskap som kan fortsätta leda vår grupp av positiva och utvecklingsengagerade läkare som uppmuntrar och stöttar varandra. Har du lätt för att engagera andra, nå uppsatta mål och gillar förbättringsarbete? Då kommer du passa bra som chef hos oss. Vi är ett engagerat team som behöver dig som kan fortsätta driva de förbättringsarbeten vi har på gång samtidigt som du ser på verksamheten med nya ögon. Läkaravdelningen inom område HIM (hud, infektion och medicin) omfattar de läkare som arbetar inom specialiteterna internmedicin, strokesjukvård, nefrologi, endokrinologi, kardiologi, gastroenterologi, hematologi och lungmedicin. Läkaravdelningen ansvarar även för akutjourlinjen inom medicin. Totalt antal medarbetare ca 70 st inkl 12 AT-läkare. Vi styr mot ett samledarskap med två chefer med gemensamt ansvar. Område HIM har ett nära samarbete med område HNR (Hjärta, neurologi och rehabilitering) med totalt ca 600 medarbetare och en budgetram om cirka 900 Mkr. Område HIM ansvarar för att fullgöra landstingets sjukvårdsuppdrag för Jämtlands län avseende allmän internmedicin med grenspecialiteterna; nefrologi /dialys gastroenterologi, endokrinologi/diabetes, stroke, hematologi, lungmedicin/allergologi, kardiologi /angiologi, hud- och könsmottagning och infektionssjukvård.