Enhetschef, Medicintekniska avdelningen

Enhetschef, Medicintekniska avdelningen

Om arbetsplatsen
Medicinsk Teknik (MT) bistår hela Region Jämtland Härjedalen med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ger stöd till vårdavdelningar vid upphandling, utbildning och användning av medicintekniska system och medicinteknisk utrustning. Utvecklingen inom Region Jämtland Härjedalen går mot större ökad användning av medicintekniska informationsdatasystem och närmare samverkan mellan Medicinsk Teknik och IT. MT svarar för att stödja för medicintekniska tillämpningar (MIDS, MT-IT) gällande drift, systemförvaltning och utveckling. Organisatoriskt ingår Medicinsk Teknik (MT) tillsammans med Laboratoriemedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin och Röntgen i verksamhetsområde Diagnostik och Teknik. Östersunds sjukhus med 2400 medarbetare är beläget i de centrala delarna av Östersund med utsikt över Storsjön och fjällen. Sjukhuset är det enda i Jämtlands län och ombesörjer en yta som är större än hela Danmark. Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. och med en närhet mellan olika specialiteter som kommer patienterna till del. Det finns 17 hälsocentraler och 12 filialer inom länets primärvård med en stor geografisk spridning. Nu söker enheten för Medicinsk Teknik en Enhetschef till 13kompetenta medarbetare. Tjänsten som enhetschef är direkt underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp. Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Jämtland Härjedalen inom den sökandes kompetensområde.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du i uppdrag att leda och utveckla medicinsk teknik inom Region Jämtland Härjedalen. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för verksamhet, produktion, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt planering och uppföljning. Arbetet är mycket självständigt med stort eget ansvar. I ditt chefsuppdrag förväntas att du är bärare av Region Jämtland Härjedalens värdegrund och att du utifrån denna leder och inspirerar dina medarbetare och verksamheten till utveckling. Vidare så är du en Du är en nyckelperson när det gäller att skapa en hållbar och utvecklande arbetsmiljö. Som enhetschef för MT arbetar du utifrån ett regionperspektiv och kommer att delta på i såväl övergripande förvaltningsuppdrag som regionala uppdrag. Du är rådgivare och ansvarig för att bevaka medicinteknisk säkerhet i för hela regionen baserat på en helhetssyn av regionens verksamheter avseende den medicintekniska utrustningen. I arbetet ingår att ha kontakter med övriga verksamheter i Region Jämtland Härjedalen såväl som externa samarbetspartners.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskole-/ civilingenjör med inriktning mot medicinsk teknik eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du bör ha erfarenhet av medicinteknisk verksamhet, helst såväl operativt som strategisk, vid sjukhus eller annan verksamhet med teknisk inriktning. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en chefsposition med ansvar för budget och personal. Du bör vara tydlig i ditt ledarskap och ha en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Du bör arbeta aktivt för att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten både på kort och lång sikt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets referensnivåer. Körkort av klass B krävs då resor i länet ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet är dock till största del förlagt till Östersunds sjukhus. Arbetet kräver en god samarbetsförmåga Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som är driven och framåt, ser positivt på utmaningar och vill utveckla dig själv och dina kollegor. Uppdraget som enhetschef är tidsbegränsat och du får en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster
Mer info
Kontaktperson Kerstin Silfver
Telefon 063-153626
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 apr 2020 (18 dagar kvar)