Enhetschef Barn- och ungdomspsykiatrin

Enhetschef Barn- och ungdomspsykiatrin

Om arbetsplatsen
Vi välkomnar en enhetschef till Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP) inom område Barn Unga Vuxna! På BUP arbetar ca 85 medarbetare med att tillhandahålla psykiatrisk vård av barn och unga 0-18 år i hela länet. Enheten är samlokaliserad i Östersund i centrala, nyrenoverade lokaler på Köpmangatan 24, men bedriver även mobil filialverksamhet för att kunna vara tillgänglig för invånarna i hela länet. Enheten ingår i område Barn och unga vuxna tillsammans med Barn- och ungdomshabiliteringen, Vuxenhabiliteringen och Föräldra- och barnhälsan.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef på BUP har du ett samledarskap med ytterligare en enhetschef. Verksamheten är teambaserad och varje team arbetsleds av en teamledare som är direkt underställd enhetschefen. Denna tjänsts ansvarsområde på enheten är 4 öppenvårdsteam för utredning- och behandlingsarbete samt BUP:s mottagningsteam. Enhetschefen har budget- personal- och arbetsmiljöansvar. Du sitter med i områdets ledningsgrupp och samarbetar där med områdets övriga enhetschefer samt stabsresurser.

Kvalifikationer
Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som har ett stort intresse av att arbeta med verksamhetsutveckling och verksamhetsuppföljning med patientens och medarbetarens bästa i fokus. Vi ser att du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som bedöms relevant för verksamheten. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och goda vitsord från tidigare chefserfarenhet är meriterande för tjänsten. Du är strukturerad, en god lyssnare, behåller ditt självförtroende i svåra situationer och har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du drivs och lockas av utmaningen att tillsammans med medarbetarna utveckla och förbättra verksamheten. Du har en utvecklad förmåga att coacha och ställa krav på högt kompetenta medarbetare. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga och förmåga att ta ett helhetsperspektiv. Ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete.

Övrigt
Övriga fackliga kontaktpersoner: Monica Berg, fysioterapeuterna, 063-15 36 14 Annikki Svedevall, Sveriges arbetsterapeuter, 063-15 46 32 Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Vi erbjuder en tillsvidareanställning (utifrån grundprofession) i Region Jämtland Härjedalen med ett tidsbegränsat chefsförordnande som enhetschef under 4 år.
Mer info
Kontaktperson Mikael Lec-Alsén
Telefon 070-317 64 69
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (12 dagar kvar)