Om arbetsplatsen
Regionens Fastighetsavdelningen tillhandahåller ändamålsenliga lokaler för regionens olika verksamheter i både regionens internt ägda som externt hyrda lokaler. Fastighetsavdelningen ansvarar för regionens fastighetsfrågor bland annat installations- och byggnadsunderhåll, projektledning, utredningar, kalkyler, energifrågor och brandfrågor. Fastighetsavdelningen sköter också drift och underhåll av regionens elkraft-, svagström-, värme-, ventilations-, vatten-, avlopps-, kyl-, datanäts-, storköks-, vitvaru-, medicinska gasanläggningar, utvändig skötsel och viss verksamhetsservice.

Arbetsuppgifter
Tjänsten ingår i vår teknikerorganisation som består av yrkeskategorier i huvudsak inom EL och VVS. Vi arbetar utifrån en modell där drifttekniker tillsammans med samordnaren själva planerar och bedömer när och hur olika arbeten ska utföras, och där gruppsamordnaren har budgetansvar inom sitt område. Du kommer arbeta i en grupp med eltekniker, lås och passageansvarig, brandansvarig samt en samordnare för El-gruppen. Arbetet innebär bland annat teknisk problemlösning, planering av det dagliga arbetet, teknisk utveckling, att vara tekniskt bollplank åt fastighetsavdelningen och till hyresgäster/verksamhetsansvariga, utföra skötsel, förebyggande underhåll, delta i projekt m.m. Tjänsten har inriktning mot kraft- och installations- el samt mot svagström, patientlarm, passeranläggningar, osv. - Felsökning och avhjälpande reparationer samt mindre installationer - Tillsyn och skötsel - Larm - Kopplingar och driftåtgärder i anläggningarna - Förebyggande underhåll - Egenkontroller och besiktningar - Analys av uppkomna fel och brister och ge förslag på åtgärder som ska utföras - Rapportering av funktionsstatus på anläggningen till driftledning - Driftsätta anläggningar - Sammanställning av åtgärder i anläggningen som har behov av större planerat underhåll och rapportera till driftledning - Ritningshantering - Delta i skyddsronder och riskanalyser - Delta i projekt och vara sakkunnig i elfrågor - Hålla internutbildningar i personalgrupp inom området. Tjänsten kommer att innefatta beredskapstjänstgöring. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kvalifikationer
Vem är du? Vi söker dig som är utbildad installationselektriker eller svagströmstekniker med minst tre års yrkeserfarenhet i yrket och som är redo för nya utmaningar. Har du erfarenhet av att arbeta med datanät, patientlarm, passage- och larminstallationer, kunskap och erfarenhet inom brandlarm är detta meriterande. Du är en god kommunikatör och behärskar svenska språket i tal och skrift. Du har goda IT-/datorkunskaper. Det är också en stor fördel om du har goda kunskaper inom projektekonomi. Du brinner för fastighetsteknik och har en ambition att utvecklas inom området. För att lyckas i rollen ska du trivas med att ta eget ansvar, arbeta med teknisk problemlösning, ha ett strukturerat arbetssätt och kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du är en uthållig, flexibel, initiativrik, serviceinriktad person som strävar efter resultat och lönsamhet. Du är engagerad i ditt arbete, har god social kompetens och arbetar med verksamhetens bästa som fokus. Du är självständig samtidigt som du skall kunna arbeta i team/grupp samt ta ansvar för dina och gruppens arbetsuppgifter och arbeta för att främja teknikutveckling och effektivisering inom enheten. - Du har ECY-certifikat och om du har auktorisation A eller AL är det meriterande. - Erfarenhet av patientlarm, passagesystem och larminstallationer är meriterande. - Erfarenhet av nätverk och IT-installationer är meriterande. -Erfarenhet av styr och reglersystem för fastighetsautomation är meriterande. - Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha god kunskap i engelska. - B-Körkort är ett krav för tjänsten. -Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Bengt-Erik Dahlgren
Telefon 070-211 30 61
Email Mejla Bengt-Erik Dahlgren
Område Östersund
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (3 dagar kvar)