Diabetessjuksköterska till diabetes/medicinmottagningen

Diabetessjuksköterska till diabetes/medicinmottagningen

Diabetesmottagningen bedriver öppenvårdsmottagning för vuxna patienter > 18 år med i huvudsak diabetes typ1. Barn och unga med diabetes typ1 sköts via barnkliniken, men övergår till diabetes-mottagningen vid 18 år fyllda. Vi arbetar efter nationella riktlinjer och vårdprogram för diabetes. Uppföljning, stöd, råd och behandling sker återkommande för varje enskild patient, livet ut. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha telefonrådgivning och egen mottagningsverksamhet, där du självständigt ansvarar för tidbok, kallelser, uppföljning och bedömning av behandling samt förskrivning av diabetestekniska hjälpmedel. I arbetet ingår också viss samverkan inom sjukhusets verksamheter såsom med diabetessjuksköterska på barn- och ungdomsmottagningen, MVC gravida med diabetes har tät kontakt med diabetessjuksköterska. Kontakter med sjuksköterskor inom både primärvården och kommunen förekommer också. Vi jobbar hela tiden med patienten i fokus. Patientdokumentation sker i vårt vårdadministrativa system COSMIC.

Kvalifikationer
Diabetessjuksköterska/ leg. sjuksköterska med påbyggnadsutbildning diabetes 15 hp eller mer. Ansvarstagande och god organisations- och planeringsförmåga. Arbetet innebär egen diabetesmottagning med patientbesök och bokade telefontider. Det ställer krav på såväl självständighet men även hög medicinsk- och hjälpmedelsteknisk kompetens. God initiativförmåga är viktigt, liksom samverkan, gott och respektfullt bemötande, såväl mot patient/närstående som med kollegor. Tidigare praktisk erfarenhet av diabetessjukvård är ett krav. Meriterande är också erfarenhet från annan mottagningsverksamhet samt kunskap inom endokrinologi. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetstiderna är i nuläget 730-1630 men om verksamhetens inriktning förändras kan arbetstiden komma att bli en annan. Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersund. www.ostersund.se Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: www.regionjh.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Eva Fureman
Telefon 063-15 69 30
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du diabetessjuksköterska/leg sjuksköterska med vidareutbildning diabetes 15 hp eller mer, då är du välkommen att söka denna tjänst. Vår diabetesmottagning håller till på medicinmottagningen plan 6 på sjukhuset. Hos oss arbetar du såväl självständigt med egen mottagningsverksamhet, men också i team tillsammans med två andra diabetessjuksköterskor, undersköterskor, fotvårdsspecialister, kurator, dietist och diabetesläkare. Du har också fler medarbetare på mottagningen med andra inriktningar och ansvarsområden. Om du väljer att arbeta hos oss kommer du att få jobba med ett trevligt gäng människor!