Dataskyddshandläggare

Dataskyddshandläggare

Om arbetsplatsen
Regionstaben utgör Region Jämtland Härjedalens samlande administration med uppdrag att stödja och skapa förutsättningar för regionens verksamheter. Samordningskansliet är den avdelning inom Regionstaben där bl.a. ledningssystem, informationssäkerhet och dataskydd är organiserat. Vill du stödja våra medarbetare att göra rätt, i ett jobb där du får använda din pedagogiska förmåga och där ordning och reda blir en ledstjärna? Är du bra på att kommunicera, samarbeta och skapa goda relationer? Då kan du vara den medarbetare som Region Jämtland Härjedalen söker! Samordningskansliet söker nu en dataskyddshandläggare för att samordna det operativa arbetet med regionens personuppgiftshantering (dataskydd - efterlevnad av GDPR).

Arbetsuppgifter
Dataskyddsfunktionen består av dataskyddsombud, jurist och informations-säkerhetssamordnare. Dataskyddshandläggare är en ny roll inom regionen. Du kommer att ha en såväl stödjande roll som en uppföljande roll (controller) med uppgift att säkra att regelverket för dataskydd följs. Det löpande arbetet består bland annat av att: * Informera regionens verksamheter samt genomföra möten och utbildningar samt följa upp utbildningsinsatser med utsedda registerkoordinatorer (lokala personuppgifthandläggare) * Handlägga och utreda personuppgiftsincidenter * Ta fram rutiner och lathundar * Registrera och granska personuppgiftsbehandlingar * Utarbeta personuppgiftsbiträdesavtal (PUB-avtal) * Genomföra konsekvensbedömningar avseende dataskydd (DPIA) * Handlägga ärenden avseende registrerades rättigheter * Sköta supportforum för dataskyddsfrågor * Omvärldsbevaka och nätverka inom dataskyddsområdet

Kvalifikationer
Du gillar att kunna ge verksamheterna ett bra stöd och är van att sköta många kontakter till olika nivåer i organisationen. Du har god IT-vana och förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift (svenska). Du kan entusiasmera personer i din omgivning och tar dig an nya uppgifter på ett positivt och lösningsfokuserat sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha akademisk utbildning relevant för arbetsuppgifterna eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer relevant. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från administrativa uppgifter inom större organisationer. Det är meriterande men inget krav om du har arbetat med IT-frågor, samt har erfarenhet från arbete inom dataskydd eller informationssäkerhet.

Övrigt
Placering: Östersund. Samordningskansliet finns inom Regionstaben som är en central stabsfunktion för regionen. Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: http://www.regionjh.se/ Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se/ Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Inför rekryteringen har vi gjort vårt medieval och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anna-Lena Alfreds
Telefon 063-14 76 12
Område Östersund
Yrkesroll Data & IT, Administration, Databasadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)