Brunflo Hälsocentral söker distriktsläkare med intresse för Nära Vård

Brunflo Hälsocentral söker distriktsläkare med intresse för Nära Vård

Vi söker nu 2 st allmänspecialister med intresse att vara med och utveckla Nära Vård vid Brunflo hälsocentral. Ditt uppdrag är utformat för att ge tid och möjlighet att aktivt delta i valda delar av omställningsarbetet mot Nära Vård.Det innebär att det omedelbara patientansvaret är anpassat för att ge utrymme för detta. Arbetssättet innebär också ökade möjligheter att prioritera de allra mest behövande patienterna, tex hemsjukvårdspatienter, inklusive hembesök i större utsträckning, och ett närmare samarbete med kommunens medarbetare kring dessa patienter. Arbetet som distriktsläkare innebär mottagningsbesök, lättakutsmottagning, hembesök, kvalificerade telefonbesök och fördjupade läkemedelsgenomgångar tillsammans med farmaceut. Enstaka beredskapsjourer ingår i arbetet. Vi har ansvar för tre SÄBO inklusive korttidsplatser och ett välfungerande samarbete med kommunens sjuksköterskor. Inom ramen för din anställning finns möjlighet till sidouppdrag inom SÄBO, MVC, BVC. Handledning av kandidater och utbildningsläkare ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin, gärna med erfarenhet från undervisning och forskning. Handledarutbildning är meriterande Stor vikt läggs vid personlighet.
Mer info
Kontaktperson Britta Ahlin
Telefon 063 142025
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 juli 2019 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söker du ett spännande och utmanande arbete? Ta chansen att vara med och utveckla vår hälsocentral som 2016 fick pris för Årets Hälsocentral i Region Jämtland Härjedalen. Brunflo Hälsocentral har en stabil personalgrupp där vi tar tillvara varandras kompetens och skapar bra förutsättningar för patienten. Brunflo Hälsocentral är en välfungerande arbetsplats med bra rutiner och gott samarbete, blandat med en stor portion nytänk. Vi bedriver en välfungerande och uppskattad Lättakutverksamhet, som kom till utifrån personalens initiativ. Distansoberoende teknik exempelvis i form av vårdbesök på nätet är en del av vår verksamhet sedan flera år; vi följer här självklart Socialstyrelsens och STRAMAs riktlinjer. Denna satsning medför möjlighet till flexibla individuella lösningar för dig som medarbetare i ditt uppdrag hos oss. Vi har ett väl fungerade multimodalt team med sjukgymnast, psykolog, rehabkoordinator och läkare. Vi erbjuder våra patienter olika behandlingar bl.a internetbaserad KBT och basal kroppskännedom utöver traditionella mottagningsbesök. Vi har distriktssköterskor med egna ansvarsområden som tillsammans med undersköterskor och medicinska sekreterare arbetar på toppen av sin kompetens. BVC, MVC och fysioterapiverksamheten är välbemannade med erfarna medarbetare och vi har en engagerad enhetschef. Brunflo hälsocentral ligger ca 15 km söder om Östersund och har i nuläget ca 10.200 listade patienter. Vi har ett geografiskt upptagningsområde med både tätort och landsbygd.