Birka Folkhögskola söker lärare till vår behandlingspedagogutbildning

Birka Folkhögskola söker lärare till vår behandlingspedagogutbildning

Om arbetsplatsen
Birka Folkhögskola ligger vackert vid Storsjöns strand 9 km utanför Östersund. Skolan har flera långa utbildningar, korta kurser samt konferensverksamhet. Vårt uppdrag styrs både av regeringens syften med folkhögskolan och med uppdrag från vår huvudman Region Jämtland/Härjedalen. På Birka folkhögskola har vi en helhetssyn på människan. Vår värdegrund för lärande är att människans personliga utveckling är grunden till förmågan att prestera resultat i både praktiskt, teoretiskt och orienterade studier. Skolan arbetar för hållbar utveckling och god folkhälsa. Tjänsten är en uppehållsanställning med uppehållslön enligt Bilaga U, Allmänna bestämmelser.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som lärare innebär ansvar och undervisning på vår 2-åriga behandlingspedagogutbildning, som är en av skolans yrkesutbildningar. Du ska utifrån kursplan, kursmål samt utifrån deltagarnas behov utforma utbildningen anpassade efter individens och gruppens förutsättningar. Utveckling av befintliga kurser och nya kurser, tillsammans med kollegor i arbetslaget, är en viktig del i uppdraget. I dina specialämnen kan du föreläsa på andra kurser och utbildningar. I arbetet ingår också att delta i arbetslagsutveckling och annan folkhögskoleverksamhet som bedrivs på skolan.

Kvalifikationer
Du har den formell kunskap och kompetens inom behandling, psykologi, sociologi, pedagogik och vetenskapsteori. Du har erfarenhet av arbete som lärare. Du kan hantera IT i kommunikation och i undervisningen. Vi söker dig som kan dela en helhetssyn på individens utveckling och lärande före en strikt resultatorienterad kunskapssyn. Erfarenhet och kunskap från folkbildning är meriterande. Det är viktigt att du; är kreativ och kan leda grupper, är trygg och flexibel i din yrkesutövning samt kan bemöta människor på ett ödmjukt sätt.

Övrigt
Vi ser fram emot att få din ansökan! Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Torgny Röhdin
Telefon 063-14 68 09
Område Östersund
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.birka.fhsk.se/
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (5 dagar kvar)