Behandlingspedagog till SPOT (Specialist Psykiatriskt omvårdnads team)

Behandlingspedagog till SPOT (Specialist Psykiatriskt omvårdnads team)

SPOT-teamet är en del i psykiatrins satsning för att minska vårdtiderna i heldygnsvården och erbjuda patienterna mer delaktighet, en säkrare, tryggare och bättre öppenvård. Inspiration till detta mobila arbetssätt har vi hämtat från Motala som framgångsrikt har drivit omvårdnadsteam under många år. I rollen som behandlingspedagog möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt stöd. Du arbetar självständigt och ansvarar för att ge en god och kvalitativ behandling och omvårdnad. Vi erbjuder stöd i form av bl.a. hembesök, mottagningsbesök. Övriga arbetsuppgifter är: * Stödjande- och motiverande samtal * Omvårdnadsplanering * Telefonrådgivning/stöd * Dokumentering * Rapportering * Uppföljningsarbete Du som arbetar vid vår enhet SPOT har regelbunden kvalificerad handledning, löpande internutbildning och extern utbildning efter behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad behandlingspedagog. Vi ser gärna att du har erfarenhet samt intresse av att arbeta med psykiatrisk vård. Meriterande är om du har någon form av påbyggnadsutbildning i samtalsbehandling. Exempelvis utbildning i motiverande samtalsmetodik (MI) är meriterande eftersom en stor del av våra patienter har samsjuklighet i psykisk sjukdom. Arbetet är stundvis krävande och det ställs krav på att du agerar lugnt och stabilt i stressande situationer. Du är förtroendeingivande och trivs med att arbeta självständigt. Du är bekväm med att fatta egna beslut. Viktigt är att du arbetar bra tillsammans med andra och lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt med gott bemötande. Eftersom teamet även ska kunna hantera akuta ärenden har du en god förmåga att ställa om och anpassa dig utifrån förutsättningarna. B-körkort är ett krav eftersom teamet ska arbeta mobilt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. http://www.regionjh.se
Mer info
Kontaktperson Annika Vikström
Telefon 072-243 56 05
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Regionen Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4,200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Vårt nybildade team Specialist Psykiatriskt omvårdnads team (SPOT) i Östersund har just nu ca 8 medarbetare. Den 1 juni 2018 startade vi vår nya verksamhet Specialist psykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT). Du kommer att bli en viktig del i det fortsatta arbetet med att utforma arbetssätt. Omvårdnadsteamet är en planerad resurs, som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och som komplement till mer sedvanlig öppenvård. Teamet bemannas idag av sjuksköterskor, undersköterskor och skötare med gedigen kunskap och erfarenhet inom psykiatri. Vill du vara med att fortsätta utveckla vår nya verksamhet? Vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter och som har genuint intresse av att arbeta med psykiatriska patienter. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med stort eget ansvar i ett serviceinriktat team där patienten är i fokus.