BVC-sköterska, Distriktssköterska till Torvalla Familjecentral, Odensala HC

BVC-sköterska, Distriktssköterska till Torvalla Familjecentral, Odensala HC

Om arbetsplatsen
Söker du ett spännande och utmanande arbete? Ta chansen att vara med och utveckla vår hälsocentral som är Östersunds största med ca 13 300 listade patienter. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor från många olika yrken. Odensala Hälsocentral har en stabil personalgrupp med cirka 60 medarbetare där vi tar tillvara varandras kompetens och skapar bra förutsättningar för patienten. Odensala hälsocentral är en trivsam arbetsplats strax söder om stan. Här arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, fysioterapeut/sjukgymnaster, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har också BVC, MVC bemannat med distriktssköterska/ barnsjuksköterska samt barnmorskor. Dessutom har vi en PSE enhet, samt en rehabkoordinator som jobbar i teamet kring sjukskrivningsprocessen. Hälsocentralen har två engagerade enhetschefer med delat ledarskap. Hälsocentralen är för närvarande stafettoberoende, vi bemannar med fast anställda allmänspecialister som handleder flera utbildningsläkare. På hälsocentralen har vi en god lärandemiljö med lång erfarenhet av handledning för samtliga yrkesgrupper. År 2017 uppgraderades Odensala Hälsocentral till Akademisk hälsocentral. Torvalla Familjecentral, lokaliserad i Torvalla centrum ingår i enhetschefernas ansvarsområde. Arbetsplats 100% Torvalla Familjecentral, alternativt rotationstjänstgöring Odensala Hälsocentral och Torvalla Familjecentral.

Arbetsuppgifter
För yrket sedvanliga arbetsuppgifter utifrån Nationella riktlinjer (Barnhälsovårdens riktlinjer för Jämtlands län) och hälsovalets uppdrag. BVC erbjuder regelbundna hälsobesök för barn från spädbarnstid till 6 års ålder. Vårt mål är att främja hälsa och utveckling hos varje barn samt att tidigt identifiera problem som rör barns tillväxt och utveckling samt att stötta och bekräfta föräldrar i föräldraskapet. Vi erbjuder även föräldrastöd i grupp under spädbarnstiden samt vid 3 års ålder. Vi har ett nära samarbete med våra BVC-läkare med tvärprofessionella besök vid vissa av barnens nyckelåldrar samt vid specifika behov.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till barnsjuksköterska alternativt distriktssköterska. Du har ett genuint intresse för människor och har barnet i fokus. Vi förväntar oss att du tillsammans med dina kolleger bidrar med din kompetens och ett gott bemötande för att ge barn och föräldrar bästa möjliga omhändertagande. Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat, har initiativförmåga och ansvarskänsla. Vi ser även att du har god samarbetsförmåga och en personlig lämplighet för att arbeta tillsammans med övriga kompetenser som ingår i Familjecentralens verksamhet. Ett väl fungerande teamarbete är grunden för effektiva flöden och god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten är körkort önskvärt.

Övrigt
Arbetstid: Dagtid, måndag-fredag.
Mer info
Kontaktperson Annica Mortensen
Telefon 070-600 28 73
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (3 dagar kvar)