BVC-sköterska, Distriktssköterska till Odensala hc, Torvalla Familjec

BVC-sköterska, Distriktssköterska till Odensala hc, Torvalla Familjec

För yrket sedvanliga arbetsuppgifter utifrån Nationella riktlinjer (Barnhälsovårdens riktlinjer för Jämtlands län) och hälsovalets uppdrag . BVC erbjuder regelbundna hälsobesök för barn från spädbarnstid till 6 års ålder. Vårt mål är att främja hälsa och utveckling hos varje barn samt att tidigt identifiera problem som rör barns tillväxt och utveckling samt att stötta och bekräfta föräldrar i föräldraskapet. Vi erbjuder även föräldrastöd i grupp under spädbarnstiden samt vid 3 års ålder. Vi har ett nära samarbete med våra BVC-läkare med tvärprofessionella besök vid vissa av barnens nyckelåldrar samt vid specifika behov.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till barnsjuksköterska alternativt distriktssköterska. Du har ett genuint intresse för människor och har barnet i fokus. Vi förväntar oss att du tillsammans med dina kolleger bidrar med din kompetens och ett gott bemötande för att ge barn och föräldrar bästa möjliga omhändertagande. Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat, har initiativförmåga och ansvarskänsla. Vi ser även att du har god samarbetsförmåga och en personlig lämplighet för att arbeta tillsammans med övriga kompetenser som ingår i Familjecentralens verksamhet. Ett väl fungerande teamarbete är grunden för effektiva flöden och god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsterna är körkort önskvärt.
Mer info
Kontaktperson Annica Mortensen
Telefon 070-600 28 73
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söker du ett spännande och utmanande arbete? Just nu händer många spännande saker inom Primärvården. Vi utvecklar den digitala tekniken i vården och hittar nya sätt att möta patienters behov. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor från många yrken. Odensala hälsocentral är en trivsam arbetsplats strax söder om stan. Här arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, fysioterapeut/sjukgymnaster, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har också BVC, MVC bemannat med Distriktssköterska/ barnsjuksköterska samt barnmorskor. Den psykosociala enheten består av psykolog, psykiatrisjuksköterska samt socionom. Dessutom har vi en rehabkoordinator som jobbar i teamet kring sjukskrivningsprocessen. Runt 54 medarbetare tar tillsammans hand om de 13000 invånare som är listade hos oss. Hälsocentralen är för närvarande stafettoberoende, vi bemannar med fast anställda allmänspecialister som handleder flera utbildningsläkare. På hälsocentralen har vi en god lärandemiljö med lång erfarenhet av handledning för samtliga yrkesgrupper. År 2017 uppgraderades Odensala HC till Akademisk hälsocentral. Torvalla Familjecentral med 6 medarbetare, lokaliserad i Torvalla centrum ingår i hälsocentralens ansvarsområde. Arbetsplats är 50% vardera Odensala och Torvalla. Arbetsbeskrivning För yrket sedvanliga arbetsuppgifter utifrån Nationella riktlinjer (Barnhälsovårdens riktlinjer för Jämtlands län) och hälsovalets uppdrag . BVC erbjuder regelbundna hälsobesök för barn från spädbarnstid till 6 års ålder. Vårt mål är att främja hälsa och utveckling hos varje barn samt att tidigt identifiera problem som rör barns tillväxt och utveckling samt att stötta och bekräfta föräldrar i föräldraskapet. Vi erbjuder även föräldrastöd i grupp under spädbarnstiden samt vid 3 års ålder. Vi har ett nära samarbete med våra BVC-läkare med tvärprofessionella besök vid vissa av barnens nyckelåldrar samt vid specifika behov.