Överläkare/specialistläkare till ögonkliniken Östersunds sjukhus

Överläkare/specialistläkare till ögonkliniken Östersunds sjukhus

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens ögonsjukvård? Ögonkliniken i Östersund är den enda klinik som bedriver ögonsjukvård i Jämtland/Härjedalen. Vi ansvarar för såväl invånarna som för ett ökande antal turister, både sommar och vinter. Vi har ett brett utbud av olika diagnoser, men vi är samtidigt subspecialiserade. Vi bedriver ögonsjukvård inom bland annat diabetes, medicinsk retina, glaukom- och glaukomkirurgi, barn, plastik och kataraktkirurgi. Därtill har vi jour- och bakjoursverksamhet och blandad mottagning samt handledning/utbildning av ST-läkare och läkarstudenter. Vi har modern teknisk utrustning och en bred kirurgisk verksamhet. Vi försöker tänka nytt och arbetar för ett klimat där förbättringsarbeten är en naturlig del. Hos oss finns även stora möjligheter att bedriva forskning och vi har en välfungerande forsknings och utvecklingsenhet inom regionen. Vi är i dagsläget 8 specialistläkare och 7 ST-läkare. Därtill arbetar hos oss 3 ortoptister, 2 optiker, 15 sjuksköterskor, 6 undersköterskor och 12 medicinska sekreterare. Vi har ett gott samarbete, både i läkargruppen och på ögonkliniken som helhet. Vi sätter alltid patienten i fokus och hjälps åt för att kunna erbjuda bästa möjliga vård.

Arbetsuppgifter
Mottagningsarbete som ögonspecialist/överläkare. Jour och beredskap ingår. Vi ser gärna att Du som specialistläkare/överläkare har ett intresse för antingen glaukom, medicinsk retina eller diabetes, men det är inget krav.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare inom oftalmologi. Vi värdesätter personliga egenskaper som att du har förmåga att skapa bra relationer med kollegor och patienter. Vi vill att du har framåtanda och ett intresse för utveckling. Egen forskning och forskarhandledning är meriterande, liksom tidigare arbetslivserfarenhet inom området. Kunskaper i svenska motsvarande C1 enligt Europaskalan.

Övrigt
Din ansökan ska innehålla nedan medföljande dokument: * Ett strukturerat CV * Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där läkaren fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även läkare utbildade inom annat EU-land och i land utanför EU. * Legitimationsbevis från Socialstyrelsen * Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen * Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på avhandlingen. * Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta befattningen Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika och roliga aktiviteter. Funderar Du på att flytta hit kan vi också hjälpa till att ordna boende. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Karin Antonsson
Telefon 063-153531
Email Mejla Karin Antonsson
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://regionjh.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (2 dagar kvar)