Financial Manager till Magnetic Analysis Nordic AB

Financial Manager till Magnetic Analysis Nordic AB

Magnetic Analysis Nordic AB söker nu en Financial Manager, med placering i Östersund.

Beskrivning:
Som Financial Manager ansvarar du för enhetens ekonomifunktion. Rollen innebär ett brett spektrum av arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. Du svarar för redovisning, uppföljning, rapportering och analyser av Östersunds-enhetens verksamhet och ditt ansvarsområde omfattar verksamhetens stödprocesser rörande ekonomifunktionen samt bokföring, rutiner för ekonomistyrning och projektuppföljning i samband med kundprojekt. Rollen innebär att du säkerställer att den externa redovisningen och rapporteringen motsvarar interna och externa regelverk samt att den interna redovisningen och rapporteringen bidrar till verksamhetens affärs- och lönsamhetsutveckling. Utöver de ekonomiska delarna omfattar tjänsten administration i form av tullärenden vid import och export samt HR-frågor som tidsredovisning, lönehantering och personaluppföljning. Tjänsten är underställd Platschef och du ingår i den lokala ledningsgruppen.

Kvalifikationer:
Du har en relevant ekonomiutbildning på högskole-/universitetsnivå, alternativt har du sådana kunskaper och erfarenheter som kan prövas likvärdigt. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomi, främst vad gäller redovisning. Du är bekväm med att arbeta i ekonomisystem. Erfarenhet av ett projekt- och processorienterat arbetssätt är meriterande. Du är bekväm i sammanhang där du förmedlar ekonomisk information och har förmågan att presentera denna på ett pedagogiskt sätt. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör exportaffärer samt om du har kunskaper inom olika finansieringslösningar.

Din profil:
  • du är noggrann och metodisk
  • du har en god analytisk förmåga
  • du kan göra rätt prioriteringar
  • du är ansvarstagande
  • du har mycket goda Excel-kunskaper
  • du har goda kunskaper engelska, såväl i tal som i skrift
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad:
Heltid

Arbetstid och lön:
Dagtid/Fast lön

Övrig information:
Urval till tjänsten sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.
Du gör din ansökan via Kornbodens hemsida: www.kornboden.se

Sökord: ekonomi, financial manager, controller, affärsstöd, redovisning, budget, analyser
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av OnePartnerGroup
Hemsida http://www.onepartnergroup.se/
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Magnetic Analysis Nordic AB utvecklar och tillverkar utrustning inom oförstörande provning. Ultraljud, virvelström och läckfält är några av de metoder vi använder. Våra kunder som finns över hela världen är i huvudsak verksamma inom stålindustrin. Företaget är ett dotterbolag till det amerikanska bolaget Magnetic Analysis Corporation med säte i New York. Företaget har drygt 90 års erfarenhet inom branschen med egen personal och representanter över hela världen. Vid vår verksamhet som är placerad i Östersund är det för närvarande 8 personer som arbetar.
Mer info får du via: www.manordic.com