Chef inom Fastighetsbildning, Östersund

Chef inom Fastighetsbildning, Östersund

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. För att kunna leva upp till de förväntningar som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation. Som funktionschef leder du och ansvarar för funktionens verksamhet. Du har personal- och arbetsmiljö-ansvar, det innebär bland annat att: - du har ansvar för funktionens medarbetare, deras kompetensutveckling och för att skapa ett engagemang och goda förutsättningar så att medarbetarna kan utföra sina arbetsuppgifter på ett gott sätt. - du ansvarar för funktionens ekonomi enligt delegationsordning. - du genomför medarbetar-, löne- och uppföljningssamtal. - du har ansvar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö. - du medverkar i enhetens ledningsgrupp. - du har externa kontakter med t ex kommuner och enskilda sakägare.

Kvalifikationer
Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen. Vi söker dig som: - har ledarerfarenhet som chef, arbetsledare, projektledare eller teamledare. - har relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. - är handlingskraftig och har förmåga att självständigt utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål. - har god ledarförmåga, personlig mognad och är uppmärksam på och har stort intresse för andra människor. - har intresse för att utveckla och ta tillvara medarbetarnas egenskaper/kunskaper och stärka dem i yrkesrollen. - har förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos medarbetarna. - är en god kommunikatör med förmåga till överblick och att se helheter. - har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande med: - erfarenhet inom fastighetsbildning, mark- och exploatering eller juridiskt arbete. - erfarenhet av personalansvar. - erfarenhet av förändringsledning. - erfarenhet av ledarskap i teambaserat arbetssätt. - erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Vi sätter särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Agneta Johansson
Telefon 063-141011
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 feb 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!