Djurskyddshandläggare

Djurskyddshandläggare

Djur- och miljöenheten arbetar med tillstånd och kontroll inom smittskydd, hälsa, livsmedel och djurskyddsfrågor.

Enheten arbetar även med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens områden samt även inom annan lagstiftning, som Seveso- och minerallagstiftningen.Vi ledigförklarar nu två tjänster som djurskyddshandläggare, inriktning foder och livsmedel.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med olika typer av ärenden som kontroll/tillsyn av livsmedel inom primärproduktion, foder och djurskydd, med inriktning mot produktionsdjur. Länsstyrelsen kommer under året att förstärka arbetet med kontroll av livsmedel i primärproduktion och foder samt livsmedelsproducerande djur.

Beroende på sökandens kompetensprofil och interna omfördelningar av arbetsuppgifter kan andra arbetsuppgifter komma att ingå i arbetet.

Kvalifikationer:
Du har avslutad naturvetenskaplig högskoleutbildning inom djurskyddsområdet, till exempel:
  • Agronom med inriktning djurproduktion och livsmedel alt husdjursagronom
  • Lantmästare med inriktning tillägg inom djurskydd
  • Djurskyddsinspektör med tillägg inom livsmedel och foder
Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig kan komma att godkännas.

Övrig önskvärd kompetens:
Erfarenhet av myndighetsutövning och kontroll av lantbrukets djur är ytterst meriterande. Erfarenhet som inspektör inom aktuella områden är meriterande. Det är vidare meriterande med erfarenhet av tvärvillkor samt även ha förmåga att utföra totalkontroller av verksamheter. Kompetens inom flera produktionsområden såsom mjölk, kött, frukt och grönsaker är meriterande.

Olika slags IT-stöd används i arbetet varför datorvana är en fördel.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper. Tjänsten innebär många möten med olika människor och social förmåga är därför av stor vikt. Tjänsten kräver att Du självständigt kan planera och genomföra arbetet på ett effektivt och resultatinriktat sätt. Vidare krävs att Du har en välutvecklad analytisk förmåga och har lätt för att strukturera ditt arbete. Vi förutsätter att Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att knyta kontakter.

Särskilt krav för tjänsten:
Tjänsten kräver körkort med behörighet B.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-04-18.
Ansökan görs via rekryteringssystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen är regeringens representant på regional nivå och har som uppdrag att utveckla länet, att verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet och att vara förvaltningsmyndighet.

Respekt, professionalitet och öppenhet är vägledande i vårt arbete och vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten, bland annat värdesätter vi kunskaper i sydsamiska.

Läs mer: http://www.lansstyrelsen.se/jamtland

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Statstjänsteman
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.lansstyrelsen.se/jamtland.html
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (5 dagar kvar)