Masterdata Specialist - Kesko Östersund

Masterdata Specialist - Kesko Östersund

Är du en strukturerad och gillar att arbeta operativt med administration? Har du sinne för ordning och ett systematiskt arbetssätt? Är du kvalitetsmedveten och noggrann? Vill du vara med på vår resa mot branschens mest nöjda kunder? Då är du varmt välkommen till Masterdata-avdelningen på Kesko!

Kesko befinner sig i ett expansivt skede och söker nu en Masterdata Specialist till vårt kontor i Östersund. Som Masterdata Specialist är du strukturerad, har en stark drivkraft och förmåga att ständigt utveckla, förbättra och implementera processer, rutiner och system. Du gillar att arbeta operativt och med administration.

Som Masterdata Specialist på K-Bygg så har du en nyckelroll i organisationen. Ditt uppdrag är att skapa och underhålla produktinformation i vårt affärssystem, en förutsättning för att kunden ska kunna köpa in och sälja produkter såväl i varuhus som på hemsidan.

Den information som du förvaltar utgör företagets produktmasterdata som hanteras i affärssystemet och används av både andra system och andra avdelningar i den dagliga driften

Därför måste du vara både noggrann och strukturerad i ditt arbete då felaktig eller bristfällig data kan ha stor negativ påverkan på säljmötet med kunden.

På uppdrag av bland annat produktchefer så ansvarar du för att förvalta produkternas livscykel i affärssystemet. Som Masterdata Specialist förväntas du vara den som ser till att produkterna har korrekt logistikväg och varuflödesparametrar för att nå fram till kunden.

Ett nära samarbete med kollegorna på avdelningen är en förutsättning för att göra ett bra jobb och leverera högkvalitativ produktinformation till verksamheten. Du ska vid behov också delta i process- och systemutveckling där du deltar i möten med kollegor från både den egna organisationen men även kollegor från andra länder där vi har verksamhet.

Testning av ny funktionalitet görs regelbundet och här ska du kunna både testa själv och bistå andra avdelningar när de behöver exempelvis ny produktmasterdata i något av testsystemen.

Varför Kesko?

Hos Kesko fokuserar vi på människan - oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och renovering handlar om förtroende - och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Dina erfarenhet

Vi söker dig som har relevant gymnasieutbildning. Har du dessutom en högskole- eller KY-utbildning inom området ses det som meriterande, gärna inom detaljhandel eller grossistled. Erfarenhet av byggbranschen i någon form är önskvärt men inget krav.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Excel och de övriga Officeprogrammen. Meriterande om du har god erfarenhet av att jobba i PengVin, gärna från tidigare arbeten inom detaljhandel eller grossist då detta kommer vara ditt främsta arbetsverktyg. Utmärkta kunskaper i svenska & engelska är en förutsättning för tjänsten.

Din profil

För att lyckas i rollen bör du vara en person som är öppen för nya arbetssätt då företaget befinner sig mitt i en förändringsresa. Vi värdesätter därför egenskaper som struktur och god analytisk förmåga högt. Du är lösningsorienterad och visar stor förståelse för hur ditt arbete påverkar verksamheten och resultat. Då kontaktpunkterna är många är det viktigt att du har en utvecklad servicekänsla samt är kommunikativ och lyhörd i dialogen såväl internt som externt. Vi värdesätter om du är en "doer" som förstår värdet av snabba leveranser och löpande prioriteringar.

Då arbetet innebär en hel del interna kontakter lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och god samarbetsförmåga. Vidare är du nyfiken, lösningsorienterad och kan arbeta med både högt och lågt inom ditt ansvarsområde!

Eftersom Kesko är en internationell koncern och mycket koordinering mellan olika länder sker inom produktinformation så behöver du kunna kommunicera på engelska. För oss är det viktigt att du står bakom Keskos värderingar, policys, riktlinjer och vår vision.

Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kesko tillämpar bakgrundskontroller som urvalskriterie och vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor kring tjänsten kontakta då gärna Manager för Masterdata Daniel Norlin, se kontaktuppgifter nedan.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Daniel Norlin
Telefon 072-1746908
Område Östersund
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 mars 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kesko Sverige äger och driver verksamheter inom bygg- och infrastruktur. Bygghandel för proffs och konsumenter, infrastruktur så som elnät, telenät och vatten- och avlopp. Våra varumärken är K-Bygg, K-Rauta och Onninen.

Vi finns över hela Sverige, från Storuman i norr till Malmö i söder. Idag är vi 1400 medarbetare och vi fortsätter att växa.

Kesko Sverige är ett helägt dotterbolag till den finska koncernen K-Group som driver dagligvaruhandel, bilhandel samt bygg- och teknisk handel. K-Group har 45 000 anställda med verksamhet i 8 länder.

Alla vi som arbetar inom Kesko Sverige har ett gemensamt mål: att bli nr 1 i Sverige inom bygg- och infrastruktur och branschens mest attraktiva arbetsgivare.