Konstruktör/Beredare Jämtkraft Elnät

Konstruktör/Beredare Jämtkraft Elnät

Är du analytisk och tycker om att jobba med projektering och beredningar inom elnät? Då har vi jobbet för dig!

Jämtkraft söker en beredare till vår avdelning Elnät Marknad. Vi söker dig som vill arbeta med beredning av våra arbeten i spänningsintervallet 0,4–220 kV inom hela Jämtkrafts elnätsområde.

Ett väl fungerade elnät är en förutsättning för samhällsutveckling. Jämtkraft Elnät arbetar aktivt, strukturerat, proaktivt och långsiktigt för att skapa förutsättningar för att våra befintliga och nya kunder ska kunna leva och verka i regionen. Elnätet utvecklas för energiomställningen och vi satsar på en hög underhållsnivå. Den nybyggnation som pågår för bostäder och företagsanläggningar har också en stor påverkan. Idag har vi fler än 60 000 elnätskunder och elnätet täcker större delen av länet. Avdelning Elnät Marknad är central i utvecklingen mot våra kunder med en verksamhet i gränssnittet mellan kund, underhåll och utveckling.

Om jobbet

Du kommer att arbeta i ett team av beredare med att ta fram arbetsunderlag för underhålls- och investeringsåtgärder i vårt elnät. Du arbetar med kundnära uppgifter inom området elteknik där metod- och teknikutvecklingen går fort framåt. Du ska ha viljan att ge god service och du är lätt att samarbeta med. Beredningsarbetet är ett självständigt arbete och fordrar att du har en analytisk förmåga och kan se helheten gällande ekonomi, teknik, kvalitet och miljö samtidigt som du har kunden i fokus. Du behöver ibland åka ut i regionen för att kunna planera och bereda jobben på ett bra sätt.

Du kommer bland annat jobba med att:
  • projektera ny- och ombyggnation av eldistributionsanläggningar
  • göra nätberäkningar
  • göra fältmätning, markundersökning, anläggningskonstruktion och utstakning
  • göra markutredning, värdering och förhandling samt skriva markavtal
  • upprätta materialspecifikation, arbetskarta, arbetsmiljöplan och andra beredningshandlingar
  • göra kostnadskalkyler, offerter, uppdatera nätdokumentation och kunddokumentation
  • ta fram faktaunderlag för elnätsprojekt.
Arbetet innebär många kontakter både internt inom företaget och externt med kunder, markägare, kommuner och andra myndigheter. Det är därför viktigt att du har hög social förmåga och att du kan uttrycka dig väl såväl muntligt som skriftligt på svenska. Delta i löpande utveckling av verksamhet och teknik är en viktig del i rollen.

Vem är du?

Du som söker jobbet ska ha högskoleutbildning med inriktning elkraftteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet på elnätsområdet. Utbildningen EBR Beredare och Certifierad EBR Beredare är önskvärt. Vi ser gärna att du har en bakgrund och erfarenhet som distributionselektriker. Du ska också ha kunskap om stödsystem inom området, som Trimble NIS och andra förekommande programvaror, eftersom datorn är ett viktigt arbetsredskap.

Vad kan vi erbjuda dig?
En stark framåtsatsande koncern och en arbetsplats med möjligheter att utvecklas och vara med och forma framtidens Jämtkraft. Bolaget Jämtkraft Elnät AB är i en förändringsfas påverkad av ökad digitalisering och behov av ett mer flexibelt elnät.

Körkort B är ett krav.

Placeringsort: Östersund eller Åre/Järpen
Anställningsform/omfattning: Tillsvidare, heltid

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Lena Kling avdelningschef, 063-14 90 86 eller lena.kling@jamtkraft.se

Ansökan
Ansökan och CV ska vara oss tillhanda senast den 18 november 2019.
Referensnummer 1932

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Saco, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Vision, Bengt-Anders Alvenes, 063-14 92 94
Mer info
Kontaktperson Lena Kling
Telefon 063-14 90 86
Område Östersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jamtkraft.se/om-jamtkraft/jobba-hos-oss/rekrytering/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 18 nov 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jämtkraft är ett energibolag med ryggraden i Jämtland och Norden som marknad. Vi hämtar vår drivkraft i naturen omkring oss; rika skogar, friska vindar, kraftfulla forsar och solen. Och vi arbetar för att omvandla kraften från de förnybara energikällorna till hållbar el.