Avdelningschef för området värme

Avdelningschef för området värme

Är din styrka att omsätta strategiska planer till verkstad? Har du en förmåga att kunna leda, utveckla och motivera andra? Då kanske den här rollen passar dig!

Avdelningen Värme Underhåll ansvarar för underhåll och utveckling av Jämtkrafts värmeanläggningar i ett långsiktigt hållbart perspektiv. Vår största anläggning är kraftvärmeverket i Lugnvik, Östersund.

Om jobbet

Som avdelningschef för området Värme underhåll kommer du att ha en aktiv roll i ledningsgruppen och ansvara för en grupp på 17 personer. Gruppen består bland annat av underhållstekniker, elektriker, automationsingenjör, automationstekniker och drifttekniker som finns placerade i Östersund och Järpen.

Din roll kommer till stor del handla om att leda och utveckla gruppen mot enhetens och avdelningens mål. Då avdelningen är ny kommer ditt ansvar vara att engagera och motivera dina medarbetare genom nya arbetssätt och i förändring. I din roll ingår medarbetarsamtal samt coachning via ROS-modellen.

Vidare förväntas du delta i upphandlingar och förhandlingar i samband med årliga revisioner, samt ansvara för avdelningens ekonomi och arbetsmiljö.

Vem är du?

Vi söker dig som är civilingenjör med relevant inriktning, till exempel energi- maskin- eller ekoteknik. Vi ser även att du har några års dokumenterad ledarerfarenhet med personalansvar, samt goda IT-kunskaper.
Vidare har du erfarenhet från digitala underhållsprogram samt kunskap och vana för upphandling och förhandlingar.
För att trivas som avdelningschef är du som person prestigelös och coachande. Du tycker om att engagera dina medarbetare likaväl som konsulter och entreprenörer. Du har lätt för att ta egna initiativ och ser hur ditt ledarskap främjas av kommunikation och samarbete samt vikten av goda relationer. Du är affärsmässig och har förmåga att omsätta beslut till handling.

Du bör ha en teknisk förståelse men det viktigaste är att du trivs med att vara ledare och är därför beredd att lägga tid och energi på ditt ledarskap.

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass.

Placeringsort: Östersund
Omfattning & anställningsform: Heltid, tillsvidare
Önskat startdatum: Snarast

B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Mikael Ericsson, mikael.ericsson@jamtkraft.se eller 063-14 91 98


Ansökan


Ansökan och CV ska vara oss tillhanda senast den 18 november.
Uppge referensnummer 1930

Fackliga företrädare

SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Bengt-Anders Alvenes, 063-14 92 94
Mer info
Kontaktperson Mikael Ericsson
Telefon 063-14 91 98
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jamtkraft.se/om-jamtkraft/jobba-hos-oss/rekrytering/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jämtkraft är ett energibolag med ryggraden i Jämtland och Norden som marknad. Vi hämtar vår drivkraft i naturen omkring oss; rika skogar, friska vindar, kraftfulla forsar och solen. Och vi arbetar för att omvandla kraften från de förnybara energikällorna till hållbar el.