Distriktschef till DB Schenker

Distriktschef till DB Schenker

Är du en erfaren ledare med intresse av att driva en verksamhet inom logistikbranschen? Nu söker Schenker en utpräglad ledare som brinner för att göra affärer och som tillsammans med distriktets ledningsgrupp vill fortsätta utvecklingen av ett av Landdivisionens distrikt!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos DB Schenker.

Om företagetDB Schenker i Sverige, som ingår i en global koncern, arbetar med att leverera logistiktjänster världen över. De erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter och konsulttjänster till att leverera lager- och logistiklösningar. Efter nästan 100 års verksamhet är de marknadsledande på den svenska marknaden. Som medarbetare blir du en del av ett globalt logistiknätverk med över 72 000 kollegor över hela världen, varav ca 4 000 på ett 50-tal orter i Sverige.

DB Schenker är arbetsgivaren för dig med engagemang och servicekänsla och som trivs i en stimulerande roll där du själv kan påverka och göra skillnad. De erbjuder dig en flexibel tjänst i ett multinationellt företag med personlig och yrkesmässig utveckling. Schenker är en mångkulturell arbetsplats och de arbetar aktivt för en välmående och lustfylld arbetsmiljö genom aktiviteter som främjar god hälsa och gemenskap. De tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad.

Distrikt Östersund står inför en spännande framtid med utmaningen att bibehålla sin starka position i området och samtidigt arbeta för en fortsatt satsning på tillväxt med ökad effektivitet.

ArbetsuppgifterI rollen som distriktschef har du det totala ansvaret för distriktets integrerade inrikes- och utrikesverksamhet. Du har ett delegerat ansvar för att DB Schenkers affärsplan och övergripande målsättning bryts ner till konkreta handlingsplaner samt att dessa genomförs och följs upp. Här ingår verksamheterna trafik, försäljning, produktion och stab. Du har en viktig roll där du leder distriktets medarbetare genom fyra andra ledare. Tillsammans ingår ni i en lokal ledningsgrupp där ni använder gruppens samlade kompetens för att utveckla personal och verksamhet. I regionen ingår du dessutom i ledningsgruppen för Branch Management, Land Transport.

Du deltar i en del förhandlingar och är involverad samt deltar ute i mötet med kunder. Utöver det ansvarar du också för samarbetet med DB Schenkers transportörer.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Du är en erfaren och trygg ledare med erfarenhet av rapporterande chefer
  • Erfarenhet inom åkeri, transport, spedition eller logistikbranschen är meriterande
  • Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift
  • Körkort B
I rollen som distriktschef har du ett resultatansvar för din verksamhet samt personalansvar för distriktets medarbetare. Du är en trygg ledare som skapar stabilitet genom att vara en god kommunikatör samt bidrar med struktur. Därtill har du en mycket god affärsmässig förmåga och ansvarar för distriktets resultat. Som person har du ett målorienterat och strukturerat arbetssätt och en vilja att påverka såväl operativt som strategiskt. Du sätter med enkelhet dig in i nya sammanhang och bidrar med utvecklingen i stort.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Östersund
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: distriktschef, transport, logistik, chef, ledarskap, ledare, coachande ledarskap, VD, affärsutveckling, strategier, utrikestransport, inrikestransport
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!