Bilbolaget söker Lönsamhetscontroller!

Bilbolaget söker Lönsamhetscontroller!

Bilbolaget har funnits sedan 1932 och verkar inom en rad olika områden inom bilägande. Vi är Norrlands ledande återförsäljare av Volvo, Renault, Dacia, Ford samt begagnat och säljer totalt 10 000 bilar. Vi säljer personbilar och transportbilar, har hyrbilsverksamhet, verkstad, däckhotell, erbjuder tankning och tvätt samt har välsorterade bildelsbutiker. Bilbolaget har ca 475 medarbetare och finns på 14 orter i Norra Sverige. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som kännetecknas av omtanke, tillgänglighet och kompetens. Varmt välkommen att söka för att bli en del av vår familj!

Vi söker en Lönsamhetscontroller till Bilbolaget!

Som lönsamhetscontroller hos oss är du ansvarig för att den ekonomiska uppföljningen är relevant och anpassad utifrån behov, krav och önskemål. Du är sakkunnig inom olika ledningsforum i bolaget och arbetar nära ledningen och rapporterar till Bilbolagets controller. Tjänsten är direkt underställd VD.
  • Löpande följer du upp verksamheten och tar fram beslutsunderlag. Du säkerställer att våra verksamheter analyseras och får en kontinuerlig återkoppling. Ytterligare arbetsuppgifter är exempelvis bokslutsrapporter och framtagande av statistik och investeringsunderlag.
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, gärna civilekonom. Det är meriterande om du har erfarenhet inom fordonsbranschen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen kräver analytisk förmåga samt struktur, utöver det värdesätter vi följande egenskaper:
  • Pedagogisk och stöttande
  • Tillgänglig
  • God uppföljningsförmåga
Att självständigt arbeta med ständiga förbättringar så som att förenkla och utveckla processer för att öka lönsamheten är något som driver dig. Du ser till helheten och bidrar med ett personligt engagemang för att driva verksamheten mot uppsatta mål.


Villkor


Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse, vi tillämpar sex månaders provanställning. Bilbolaget strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag!

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.bilbolaget.com/om-bilbolaget/karriar/
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (6 dagar kvar)