Servicetekniker

Servicetekniker

Servicetekniker till Atlas Copco Compressor

Är du serviceinriktad, tekniskt kunnig och uppskattar varierande arbetsuppgifter och arbetsplatser? Då är det här rätt tjänst för dig! Nu söker vi på Atlas Copco Compressor en Servicetekniker till Östersund med omnejd. Eftersom närhet till våra kunder inom distriktet är viktigt, utgår våra Servicetekniker från hemmet. Det innebär också att uppdragen huvudsakligen utförs som dagsresor, men övernattningar kan förekomma.

Din roll

Som Servicetekniker ingår du i ett team med tekniker och du rapporterar till din Servicechef. Arbetsuppgifterna består av förebyggande underhåll av tryckluftskompressorer, akuta reparationer och renoveringar. Arbetet bedrivs huvudsakligen på egen hand ute hos våra kunder i ditt distrikt, men du kan också behöva täcka upp i andra delar av regionen. Du utgår hemifrån och sköter själv orderregistrering, tidrapportering, fortbildning via e-learnings, web-konferenser samt hämtar mycket instruktioner och information via din bärbara dator.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete som Servicetekniker med ett mycket brett arbetsområde. Arbetet omfattar service av små standardkompressorer lämpliga för mindre verkstäder men också specialbyggda kompressorer avsedda för stålverk, processindustri och pappersbruk. Vi utför där även service av tryckluftstorkar och annan luftbehandlingsutrustning.

Din profil

Du är en mångkunnig tekniker, med erfarenhet från mekanik och även elektroniskt servicearbete och felsökning på maskiner. Vi ser gärna att du har förståelse för och erfarenhet av självständigt arbete ute hos kund. Du bör också vara van vid att ha direktkontakt med kunder. Erfarenhet av tryckluftsteknik, konfiguration och optimering av elektroniska styrsystem, felsökning av elsystem och arbete på distans är meriterande. Kylcertifikat och BE körkort är också mycket värdefulla meriter.
Grundläggande kvalifikationer:
  • Erfarenhet inom något av områdena mekanik, el, elektronik, fordonsteknik eller motsvarande.
  • Körkort för personbil
  • Omfattande datorvana.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.
Vid anställning genomförs en bakgrundskontroll och för vissa kunders räkning görs en säkerhetsprövning.

Personliga egenskaper

Du är en problemlösare som tycker om att ha ordning och reda samtidigt som du är öppen för förändringar inom organisation och produktflora. Eftersom vi är en serviceorganisation med många interna och externa kontakter krävs ett kundorienterat uppträdande samt god social förmåga. Verksamheten bygger på medarbetare som kan förvalta förtroende, befogenheter, ta stort eget ansvar och kan ta hand om nya situationer på ett sätt som ger fördelar för kunderna och företaget. Rätt inställning och personliga egenskaper kommer att värderas högt.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag! Dock senast den 10 januari 2020.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jesper Eriksson 072-5192746

Välkommen med din ansökan!

Atlas Copco Compressor AB är det svenska försäljningsbolaget för tryckluftslösningar till kunder inom bl.a. pappers- och massaindustri, verkstadsindustri, livsmedelstillverkning, läkemedelsindustri och sjukvård. Vi tillhandahåller kompletta lösningar där vi förser kunden med effektivt utnyttjande av sin tryckluftanläggning. Från första affärskontakt till färdig anläggning finns vi där för kunden med leverans av vårt kunnande inom såväl maskinutrustning som serviceprodukter. Atlas Copco Compressor AB är med sitt breda program av kvalitetsprodukter med hög tekniknivå, marknadsledande i Sverige och stora delar av världen.
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

At Atlas Copco we believe in challenging the status quo, always looking for a better way. Our leading-edge technology and great ideas enable us to innovate for the future.
We believe that passionate people make it happen. You are a brand ambassador and our face towards our customers. With us you drive your own professional journey and you are empowered to act.
We offer a wide range of interesting job roles and many opportunities to grow. This is where it begins – Join us at the Home of Industrial Ideas.