Affärsdriven Bo och Lokalsamordnare till Östersunds kommun

Affärsdriven Bo och Lokalsamordnare till Östersunds kommun

Om tjänsten
Som Bo och Lokalsamordnare kommer du att koordinera nyttjandet av fastigheter och lokaler för Östersunds kommun. Du arbetar strategiskt och operativt för att säkerställa kommunens förmåga att tillgodose bostäder för behövande i samhället. Du kommer att arbeta i en koordinerande och nätverkande roll mellan kommun, myndighet och fastighetsägare, där du genom affärsmässighet och flexibilitet skapar effektiva lösningar för nyttjande av kommunens bostäder och lokaler. Stort fokus ligger på att planera och prioritera nyttjandet av fastighetsinnehavet, där en vanligt förekommande arbetsuppgift är att förhandla och skriva hyresrättsavtal med externa fastighetsägare.

I din roll som Bo och Lokalsamordnare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Fastighetskoordinering
 • Planering av hyrestagare
 • Förhandling av fastighetsavtal
Tjänsten som Bo och Lokalsamordnare är en heltidsanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

Rekryterande chef: Laila Brakke

Kontakt gällande rekryteringen hänvisas till Adecco

Om dig
Vi söker dig som har slutförd examen relevant för fastighetsbranschen till exempel ingenjör eller fastighetsekonom, alternativt 5 års arbetslivserfarenhet från närliggande roll. Du har insyn i de olika aktörer som verkar inom fastighetsuthyrning samt fastighetsskötsel. Vi ser att du är en duktig förhandlare av avtal mot fastighetsägare, samt har grundläggande förståelse för fastighetsförvaltning samt ansvarsfördelning mellan fastighetsägare, hyresvärd och hyrestagare.

Krav:
 • Erfarenhet av fastighetsbranschen
 • Erfarenhet av inhyrning eller uthyrning av lokaler och bostäder
 • Erfarenhet av kontraktsförhandling
 • Grundläggande kunskap om hyreslagstiftningen
 • Utbildning inom fastighetsområdet, t.ex. ingenjör, fastighetsekonom el liknande
 • 5 års arbetslivserfarenhet inom fastighetsbranschen
 • B-körkort
Meriterande:
 • Djup kunskap om hyreslagstiftningen
 • Kunskap om lagen om offentlig upphandling (LOU)
Vidare ser vi att du är flexibel och lösningsorienterad där du har förmågan att hitta både långsiktiga och snabba lösningar. Som person är du en nätverksbyggare av rang där du leder kontakt inom kommun, myndighet, fastighetsägare. Du har förmåga att arbeta strategiskt och strukturerat för att lösa kommunens behov av fastigheter på kort och lång sikt. Har du förmågan att arbeta proaktivt och strukturerat i en roll med snabba växlingar kommer du att lyckas i rollen som Bo och Lokalsamordnare.

Viktigt för tjänsten är:
 • Flexibel
 • Förmåga att uttrycka sig mycket väl i tal och skrift
 • Relationsbyggare som kan både skapa och bibehålla ett bra personligt nätverk
 • Förmågan att se nya möjligheter och aktivt medverka i förändringsarbete
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Östersunds Kommun
Sektor fastighet är en av fem sektorer på Teknisk förvaltning inom Östersunds kommun. Östersunds kommun har drygt 5000 medarbetare och skall ge Östersunds kommuns innevånare en god samhällsservice. Teknisk förvaltning levererar tekniska tjänster inom bl.a. vatten, fastigheter, fritidsanläggningar, renhållning och parker och på förvaltningen arbetar ca 700 personer. Sektor fastighet ansvarar för Östersunds kommuns totala fastighetsbestånd om drygt 500 000 kvm och har drygt 70 medarbetare.

Enhet Fastighetsförvaltning tillhör Sektor fastighet och bildas i och med en omorganisation där två enheter på sektorn blir fyra. Det kommer arbeta ca 15 personer på enheten som har ett brett uppdrag omfattande förvaltning av lokaler för vård, omsorg, skola, kontor, industri, bostäder m.m. samt sektorns administration inkluderande hyresadministration för hela fastighetsbeståndet samt de inhyrda lägenheterna för behövande. Östersunds kommuns fastighetsbestånd består av skolor, förskolor, vårdenheter, kontor, specialboenden, närmare 400 bostadsrätter samt drygt 2000 inhyrda lägenheter och lokaler. Enhetens personal består av förvaltare, ekonomer, bostadsanpassare samt administratörer. och är en kvalificerad och kunskapsintensiv enhet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Filip Johansson via Adecco 010 - 173 73 00, filip.johansson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Filip Johansson
Telefon 073-684 70 01
Område Östersund
Yrkesroll Fastighet, Förvaltningsassistent, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.