Strategisk nätplanerare inom fiberutbyggnad

Strategisk nätplanerare inom fiberutbyggnad

Har du tidigare erfarenhet från fiberbranschen och söker en ny utmaning?
Som Strategisk Nätplanerare arbetar du i nära samarbete med dina kollegor i en varierad och koordinerande roll med huvudfokus på att leda och driva övergripande Nätplanering. Behovet är omgående hos vår kund, så sök jobbet redan idag!

Information om uppdraget

För kunds räkning söker vi en Strategisk nätplanerare. Bolaget är verksam inom kommunikationsinfrastruktur och enheten som du kommer att tillhöra har ett totalansvar för kundens fibernät.
Vilket framförallt innebär ansvar för aktiv och passiv planering av fibernätet samt säkra att nätet byggs skalbart och kostnadseffektivt i så väl utbyggnadsprojekt som i nya affärer.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs med om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen som Strategisk Nätplanerare ansvarar du för att leda och driva övergripande Nätplanering inom ett utpekat geografiskt område tillsammans med dina kollegor i teamet. Du är viktig kompetens för dina kollegors arbete med projektering, bygg och vid anslutning av området.

Du kommer exempelvis att:
  • I dialog med affärsansvariga se hela affären och föreslå möjliga optimeringar
  • Säkra att lokala kostnadseffektiviseringar som exempelvis samförläggningar och befintligt nät tas tillvara på bästa sätt.
  • Ha ett nära samarbete med andra enheter som exempelvis projektering, bygg och nätetablering
Vi söker dig som
  • Du har arbetslivserfarenhet av nät inom telekom, framför allt inom fiber- och transmissionsnät samt erfarenhet från nätplanering och vet vilka frågor som är viktiga för att realisera ett kostnadseffektivt nät på kort och lång sikt.
  • Tjänsten kräver även att du har mycket goda kunskaper i svenska då kommunikationen huvudsakligen sker på svenska, både muntligt och skriftligt.
Som person har du lätt för att samarbeta med andra, du är intiativtagande och tar ansvar över dina arbetsuppgifter.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid under 1 år.
  • Placering: Östersund
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work{target="_blank"}.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se