Ingenjörer till traineeprogram med start i November

Ingenjörer till traineeprogram med start i November

Är du utbildad civilingenjör och vill ta nästa steg i karriären? Kanske disputerad inom ett tekniskt område? AWA söker dig som är intresserad av att arbeta i teknikens framkant och är nyfiken på hur saker och ting fungerar. AWA är ett av Europas ledande konsultföretag inom immaterialrätt och söker dig som med tiden vill utvecklas och arbeta som patentkonsult. Vi välkomnar din ansökan redan i dag då vi använder oss av löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för AWAs räkning ett flertal civilingenjörer till deras Traineeprogram runt om i Sverige. Hos AWA kommer du att erbjudas en omväxlande och spännande vardag där du kommer arbeta med en mängd tekniska uppfinningar och innovationer ur ett immaterialrättsligt perspektiv. Traineeprogrammet ger dig stora möjligheter till personlig utveckling inom en intressant bransch där du konstant kommer ställas inför utmanande problemställningar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos AWA.

Arbetsuppgifter

Under traineeprogrammets sex månader kommer du att erbjudas utbildning som växlar mellan att delta på lektioner och arbete på ditt lokala kontor. Utbildningen hålls på AWAs olika kontor i Sverige och sker både individuellt (mestadels under praktikperioderna) och i grupp (under teoridelarna). Detta leder till för att du har möjlighet att redan från början bygga upp ett starkt internt nätverk och snabbt lära känna många av dina nya kollegor. Du kommer under traineeprogrammet vägledas av företagets konsulter (experter inom immateriella rättigheter), vilket kommer ge dig grunder i immaterialrätt, svensk och internationell, samt strategisk rådgivning ur ett affärsperspektiv.

Efter det avslutade traineeprogrammet blir du patentkonsult och får under dina första år på AWA fortsatt möjlighet att utveckla dina färdigheter inom alla olika aspekter av immaterialrätt. Långsiktiga mål kan vara att du kvalificerar dig som europeiskt patentombud eller att du specialiserar dig på den affärsstrategiska rådgivningen kring immaterialrättens olika aspekterna.

Som patentkonsult kommer du som exempel att:
  • Göra nyhetsundersökningar avseende nya uppfinningar. Tekniska jämförelser med vad som är känt sedan tidigare
  • Skriva patentansökningar samt argumentera för dessa gentemot patentverk världen över
  • Hjälpa kunder med strategisk rådgivning kring bäst väg framåt på deras marknader
  • Invända mot patent som hindrar kundens affär på något sätt
  • Delta som teknisk expert i tvister kunden eventuellt hamnar i
Tjänsten passar dig som trivs i gränslandet mellan affärer, juridik och teknik, har ett stort intresse för språk och är skicklig på att uttrycka dig i skrift och ser en spännande framtid i att arbeta som patentkonsult åt några av Europas mest intressanta innovationsföretag.

Vi söker dig som
  • Är nyexaminerad civilingenjör inom fysik, elektroteknik/IT, datavetenskap, maskinteknik, kemi/biokemi eller motsvarande. Alternativ att du har några års arbetslivserfarenhet inom relevant område eller doktorerat inom relevant område.
  • Har en hög språklig kompetens i såväl svenska som engelska i tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet
  • Har ett stort tekniskt intresse och vilja att arbeta både nationellt och internationellt
  • Har ett intresse för immaterialrättsliga frågor
Som person är du ambitiös, noggrann och driven. Du har ett utåtriktat förhållningssätt och har en god förmåga att arbeta självständigt. Du har en ivrig vilja att använda din tekniska expertis för att hjälpa företagets kunder framåt. Slutligen motiveras du av att skapa goda relationer med såväl kunder som internt på AWA.

AWA söker traineer till alla deras kontor i Sverige, nämligen Göteborg, Linköping, Jönköping, Växjö, Stockholm, Uppsala, Östersund, Malmö, Lund och Helsingborg.

Övrig information

Start: November 2018

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Lön: Enligt överenskommelse

Placering: Östersund.

Kontaktuppgifter: Rekryteringsansvarig Matilda Andersson

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AWAs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AWA är ett företag som grundades år 1897 av den svenska ingenjören Anders Wilhelm Andersson (vars initialer utgör företaget namn). AWA har sedan dess utvecklas i takt med omvärlden och deras kunders efterfrågan. AWA är idag ett av Europas ledande IP-konsultföretag (Intellectual Property) inom immaterialrätt med verksamheter i Europa och i Asien. Företaget har totalt 180 patentkonsulter och jurister som arbetar med bl. a patent, designskydd, varumärkesskydd, marknadsföringssätt, tvistlösning, avtal och riskanalyser.