Östersundshem söker en Byggprojektledare med inriktning installationsteknik

Östersundshem söker en Byggprojektledare med inriktning installationsteknik

Om oss

Avdelningen består idag av nio medarbetare varav en ska gå i pension inom en snar framtid. De kompetenser vi har inom avdelningen är byggprojektledare, upphandlare, hyresgästsamordnare, energiingenjör, kompetens inom hållbarhet och miljöfrågor samt installationsfrågor. Vårt huvuduppdrag är att stötta förvaltningen med att driva större underhållsprojekt men även driva nybyggnadsprojekt, investeringsprojekt, hållbarhetsprojekt samt ROT-projekt. Du kommer att ha en viktig och central roll i gruppen och vi strävar efter ett nära samarbete, högt i tak och att hela tiden vilja att utveckla oss.

Om tjänsten

Östersundshem har ett tydligt uppdrag att vi ska förvalta och förädla vårt fastighetsbestånd. Detta ska bland annat ske via omfattande ROT-renoveringar, men även genom löpande underhållsåtgärder. Med vetskap om detta formar vi vårt interna lag för att ta oss an denna utmaning. Inom projektavdelningen har vi bla en erfaren byggprojektledare som ansvarar för de första ROT-projekten. Dock har vi behov av att komplettera laget med en person som är van att driva projekt, men framförallt som har erfarenhet av att hantera installationsfrågor vid större renoveringar. I de första ROT-projekten blir din uppgift att stötta projektledaren generellt - men ditt ansvarsområde kommer att vara kopplat till installationsfrågor. Parallellt med detta så ser vi att du driver egna underhållsprojekt som ansvarig projektledare, det kan exempelvis vara takbyten, badrumsrenoveringar, tvättstugerenoveringar etc.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Samordnar installationer och byggnadsanknutna delar i projekt
  • Ekonomisk uppföljning av installationsentreprenaderna i projekten
  • Projektleda underhållsprojekt
Vem söker vi

Vi söker dig som är byggingenjör alternativt har likvärdig utbildning inom fastighet, med inriktning installationer. För att lyckas i denna roll ser vi att du har mångårig erfarenhet som projektledare samt ansvarat över installationsfrågor. Meriterande om du är van vid projektering och planering av projekt. Du är bekant med byggprocessens alla skeden. Extra meriterande är om du har arbetat med stambyten eller likvärdiga ombyggnationer sedan tidigare. Kompetens, erfarenhet samt intresse för installationsfrågor så som el, ventilation, värme/energi etc väger tungt. Rollen som projektledare är bred - vilket innebär att du förväntas arbeta med flera olika typer av projekt och arbetsuppgifter. Du är bekant med entreprenad juridik samt myndighetskrav kopplat till uppdraget.

Övriga krav

Van användare av Office-paketet. B- körkort.

Det här erbjuder vi

På Östersundshem är vi måna om våra medarbetare - därför har vi både friskvårdstimme, sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag. Vi tror att en individ som får förutsättningar att må bra gör ett bättre jobb - helt enkelt.

Ansökan och process

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot din ansökan via www.onepartnergroup.se
Mer info
Kontaktperson Britta Kereby
Telefon 063194340
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Östersundshem är ett kommunalägt bostadsbolag med ungefär 4000 lägenheter samt 300 lokaler och förråd. Företaget omsatte 276 miljoner kronor under 2019 och har 55 anställda. Östersundshems uppdrag är att erbjuda ett varierat utbud av attraktiva, trygga och hållbara bostäder i Östersunds kommun där alla ska känna sig delaktiga och hemma i livets olika faser. Efter en period av nyproduktion står bolaget nu inför omfattande ROT- och underhållsinsatser i det äldre beståndet och är därför i behov av att rusta laget inför denna uppgift. Östersundshem har vid flera tillfällen prisats för ett framsynt hållbarhetsarbete, vilket vi nu har som ambition att utveckla - bland annat genom att fokusera allt mer på energieffektiviseringar.