Automationsingenjör till VA

Automationsingenjör till VA

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Östersund växer! Utveckling av kommunen pågår i många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete.

Sektorn Avfall VA är en trivsam arbetsplats med snart 100 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras vid Minnesgärdet, som är Östersunds största vattenverk. Enheten Dricksvatten och Automation behöver utöka bemanningen och söker därför förstärkning till avdelningen Automation.

Arbetsuppgifter
Rollen som automationsingenjör innefattar främst elkonstruktion samt programmering. Kanske är du idag Automationsingenjör, elkonstruktör eller elektriker med god erfarenhet och vill fördjupa dig inom automation.

Hos oss har du en viktig roll i arbetet med att utveckla och optimera våra maskiner och anläggningar. Du är kreativ och hittar funktionella lösningar, håller dig uppdaterad inom den senaste tekniken samt deltar i projekt för att driftsätta ny utrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Elkonstruktion av styrsystem och automatikskåp (CAD, Elprocad)
  • Programmering, PLC-system
  • HMI-system och SCADA
  • Driftsättning
  • Projektering
Du ingår i en arbetsgrupp om idag fyra personer och kommer att ha en viss delaktighet i utvecklingen av verksamheten.

Kvalifikationer
Högskole-/Universitetsutbildning inom automation, el, eller motsvarande erfarenhet är ett krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfaranhet och är lösningsorienterad. Erfarenhet inom VA-teknik eller elkonstruktion (CAD) är meriterande.

B-körkort erfordras. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Rekrytering kan ske löpande.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
Mer info
Telefon 063-14 30 00
Område Östersund
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ostersund.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.