Systemintegratör SCADA till VA

Systemintegratör SCADA till VA

Teknisk förvaltning, Östersunds kommun söker
Systemintegratör SCADA till VA

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Östersund växer! Utveckling av kommunen pågår i många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete.

Sektorn Avfall VA är en trivsam arbetsplats med snart 100 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras vid Minnesgärdet, som är Östersunds största vattenverk. Enheten Dricksvatten och Automation behöver utöka bemanningen och söker därför förstärkning till avdelningen Automation.

Rollen som systemintegratör innefattar att utveckla, bygga, installera, underhålla och förvalta SCADA-systemet och dess kringsystem. Utveckla informationsutbytet mellan våra olika system.

Vi ser att du idag jobbar med SCADA och har flera års erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Hos oss har du en viktig roll i arbetet med att utveckla och optimera vårt SCADA-system. Du är kreativ och hittar funktionella lösningar, håller dig uppdaterad inom den senaste tekniken, samt driver och deltar i projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Implementera ny SCADA-miljö
  • Utveckla och underhålla befintlig SCADA-miljö
  • Integrera kringsystem med SCADA-systemet
Du kommer ingå i automationgruppen om fem personer med tekniker och ingenjörer.

Kvalifikationer
Högskole-/Universitetsutbildning inom automation, IT eller motsvarande erfarenhet är ett krav för tjänsten. Vi ser att du har praktisk erfaranhet och är lösningsorienterad. Erfarenhet av WinCC och Sinaut professional samt praktisk erfarenhet av systemintegration är meriterande.

Kunskap inom säkerhet i nätverk och informationssystem är meriterande, eftersom vi omfattas av NIS-direktivet.

Övrigt meriterande erfarenheter
  • systemförvaltning
  • viritualisering
  • nätverksteknik
  • PLC-system
B-körkort erfordras.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Östersunds kommun kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
Mer info
Kontaktperson Jonas Viltfare
Telefon 076-133 82 31
Område Östersund
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (18 dagar kvar)