Automationsingenjör till VA

Automationsingenjör till VA

Teknisk förvaltning, Östersunds kommun söker
Automationsingenjör till VA

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Östersund växer! Utveckling av kommunen pågår i många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete.

Sektorn Avfall VA är en trivsam arbetsplats med snart 115 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras vid Minnesgärdet, som är Östersunds största vattenverk. Enheten Dricksvatten och Automation behöver utöka bemanningen och söker därför förstärkning till avdelningen Automation.

Arbetsuppgifter
Som Automationsingenjör har du en viktig roll i arbetet med att utveckla och optimera våra maskiner och anläggningar. Du är kreativ och hittar funktionella lösningar, håller dig uppdaterad inom den senaste tekniken samt deltar i projekt för att driftsätta ny utrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Programmering, PLC-system (Siemens S7, TIA)
  • HMI-system och SCADA (WinCC)
  • Projektering
  • Elkonstruktion, CAD (Elprocad)
  • Analys
Du ingår i en automationsgrupp om fem personer och kommer att ha en viss delaktighet i utvecklingen av verksamheten.

Kvalifikationer
Högskole-/Universitetsutbildning inom el- och automation, VA-teknik, eller motsvarande kunskap är ett krav för tjänsten. Du har några års praktisk erfaranhet och är lösningsorienterad. Erfarenhet inom vattenrening, livsmedel och miljöarbete är meriterande. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten, har god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. B-körkort erfordras.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Östersunds kommun kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Mer info
Kontaktperson Jonas Viltfare
Telefon 076-133 82 31
Område Östersund
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Rörmokare, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (19 dagar kvar)