Group Business Controller till Loopia Group

Group Business Controller till Loopia Group

Lockas du av möjligheten att vara med och bygga upp en koncerngemensam funktion inom Group Business Control? Vill du arbeta nära koncernledning, dotterbolag och ha en nyckelroll i att sätta Business Control på agendan? Och vill du göra detta i en dynamisk koncern med snabb tillväxt? Då kan detta vara en roll för dig!

Detta söker vi
Vi söker dig som vill ta nästa steg i en roll som affärsnära Group Business Controller på koncernnivå. Du kommer att arbeta nära CFO och ha ett tätt samarbete med koncernledning och landschefer i dotterbolagen. I rollen kommer du att arbeta inom ett brett spann. Du kommer att arbeta med traditionella controlling-uppgifter samt leda och medverka i olika analys- och verksamhetsstyrningsprojekt. En stor del av rollen kommer att innebära utveckling av processer och rutiner för att fastställa ett tydligare Business Controller perspektiv inom koncernen.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Löpande analys och uppföljning av resultat
  • Ägare av budget- och prognosprocessen
  • Utveckla och följa upp finansiella och icke-finansiella KPIer
  • Utveckla och sammanställa rapportpaket till ledning och övriga intressenter
  • Stödja ledning med analys och beslutsunderlag
  • Ta fram business case för t ex projekt, investeringar och verksamhetsförändringar
  • Samarbete med dotterbolagen gällande budgetering samt stöd på ad-hoc basis
  • Driva utveckling av rutiner, processer och verktyg för planering, uppföljning och analys
Du kommer att rapportera till CFO och vara placerad i centrala Stockholm.

Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du ca 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som Managementkonsult eller Business Controller. Vi ser det som högst meriterade att du har varit i en snabbrörlig och transaktionsrik miljö. Du har ett stort systemintresse och en god förståelse för processutveckling och effektivisering. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Erfarenhet av BI-system, Ocra och relevanta systemstöd är meriterande.

Du som person
För rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter på Loopia och vi ser därför att du är en driven och ambitiös person som motiveras av utveckling och ansvar. För att lyckas i rollen är du målfokuserad och van att självständigt driva ditt arbete framåt. Du är analytisk och besitter förmågan att se vad som är viktiga underlag för affärsmässiga beslut. Då bolaget har en snabb utvecklingstakt söker vi en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö och trivs i ett högt tempo. Då du i rollen kommer ha många kontaktytor är det även viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd för organisationens behov.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Loopia Group med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Loopia Group erbjuder innovativa webtjänster som bl a domännamn, webhosting och hemsidor till privatkunder samt små och medelstora företag i Europa. Vi har mer än 550 000 kunder på våra kärnmarknader i Sverige, Slovakien, Tjeckien, Finland, Ungern, Serbien och andra länder. Koncernen omsatte ca 500 miljoner SEK år 2019, har ca 260 anställda och ägs av den nordiska riskkapitalfonden Axcel. Läs mer om företaget på www.loopiagroup.com