Hoppa till innehåll
Vi befinner oss mitt i en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid. Vårt mål är att vara topp 5 av alla VA- och avfallsbolag i Sverige. Genom att arbeta proaktivt, resultatinriktat, hållbart och med integritet hjälps vi tillsammans åt för att nå våra mål.

Stora mängder rent vatten belastar spillvattennät och avloppsreningsverk vilket leder till problem och kostnader och därför söker vi förstärkning till vår avdelning och söker dig som vill arbeta med VA utredningar, en roll med en teoretisk tyngdpunkt och en hel del praktiska inslag.

Om rollen
Du kommer att ansvara för övergripande och långsiktig analys och strategi av Roslagsvattens tillskottsvattenarbete. I dina arbetsuppgifter ingår att ta fram handlingar inom tillskottsvatten och källaröversvämningsärenden samt lukt och utsläppsärenden. Du leder och utför arbeten som behövs för att ta fram åtgärdsförslag i samband med utredningarna, till exempel ta fram saneringsplaner för vårt avloppsledningsnät, installera våra portabla flödesmätare på ledningsnät och pumpstationer. Emellanåt förekommer även försäkringsärenden, där du gör objektiva utredningar. Utöver dina dagliga arbetsuppgifter är du även delaktig vid budgetarbetet och bidrar med förslag till prioriteringar av åtgärder på ledningsnätet.

Du kommer att tillhöra avdelningen Analys Ledningsnät där vi är 11 personer med olika specialistkompetenser. Med digitaliseringen som pågår kommer vi att vara mitt i kärnan med all vår data för Roslagsvattens verksamheter. Det är ett rörligt arbete där du utgår från vårt kontor i Åkersberga och arbetsområdet sträcker sig över våra ägarkommuner Österåker, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning, eller motsvarande utbildning inom relevant teknikområde
  • VA-kunnande och viss erfarenhet av utredning inom vatten och avlopp
  • Mycket god svenska i tal och skrift, då rapportskrivning är en stor del av arbetet
  • Goda kunskaper i Office-paketet, framförallt Excel
  • B-körkort
Personliga förmågor
Hos oss kommer du att arbeta med många olika typer av projekt och en hel del kundkontakter, vi strävar alltid efter att hjälpa våra kunder på bästa sätt och uppnå bästa resultat. Därför behöver vi ett starkt team med bra samarbete och behöver dig som är trygg i dig själv, har lätt för att etablera kundkontakter och duktig på att framföra dina åsikter på ett konkret sätt. Du är analytisk, tålmodig och noggrann och nyfiken och har viljan att utvecklas och lära nytt.

Det här är en roll med tyngdpunkt på det teoretiska även om det ingår praktiska uppgifter, därför behöver du tycka om att administrera, skapa texter m.m.

Vårt erbjudande till dig

Du kommer till en arbetsgivare som har som mål att bli Sveriges främsta VA bolag! Roslagsvatten är mitt uppe i en digitaliseringsresa där du som VA utredare kommer kunna dra nytta av vår digitala tvilling som ger dig mer precis data att arbeta med.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med trivsel och fina förmåner som tjänstepension, subventionerade luncher, friskvårdsbidrag, möjlighet till friskvård på arbetstid, roliga aktiviteter med personalföreningen!

Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunalt bolag med cirka 200 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr.

Omfattning: Omgående, enligt överenskommelse
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Placering: Åkersberga
Start: Enligt överenskommelse

Ansökan

Roslagsvatten samarbetar med WE:SOURCE i denna rekrytering. Om du har frågor och är nyfiken på rollen kan du kontakta Mari Larsson, ansvarig rekryterare på 079-0605990 eller mari.larsson@we-source.se

Välkommen med din ansökan senast 19 mars. Vi behandlar ansökningar löpande.

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se
Vision: Emil Sjöberg, telefonnummer 072-165 87 13, e-post: emil.sjoberg@roslagsvatten.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om du är nyfiken på att veta mer om oss och vårt arbete, gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om Roslagsvatten.

Startsidan | Roslagsvatten

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare