Hoppa till innehåll
Roslagsvatten AB logotyp

Drift- och underhållstekniker

Roslagsvatten arbetar fokuserat med att utveckla verksamheten för att säkerställa att kommuninvånarna får den bästa vatten-och avfallsservicen och i förlängningen, möjliggöra hållbara samhällen.

Vi befinner oss i mitt i en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid.

Vårt mål är att vara en av landets främsta VA- och avfallsbolag och genom att agera proaktivt, resultatinriktat, hållbart och med integritet hjälps vi tillsammans åt för att nå våra mål.

Nu söker vi Drift- och underhållstekniker till vår enhet Produktion anläggning i Österåker och Vaxholm som vill vara med och bidra till vår utveckling. Här har du en unik möjlighet att vara med på en förändringsresa där vi inom några år flyttar över driften från den gamla till en ny högteknologisk anläggning, som kommer att bli ett av Sveriges modernaste reningsverk.

Om rollen

Enhetens övergripande ansvar är att säkerställa tillgänglighet och driftsäkerhet på våra anläggningar dvs. reningsverk, pumpstationer, tryckstegringsanläggningar, LTA-pumpar och dricksvattenanläggningar.

Som drift och underhållstekniker har du den dagliga driften i fokus och dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att rondera anläggningar där du utför avhjälpande och proaktivt underhåll med hjälp av instruktioner, driftrutiner och checklistor.

Du arbetar både självständigt och i samarbete med elektriker och automationstekniker och du är ett stöd till processingenjörerna i arbetet med optimering av verkens reningsprocesser. Det förekommer även samarbeten och kontakter med externa entreprenörer som utför arbeten på våra anläggningar.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom VA-teknik eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer vara likvärdig
  • God datorvana och van att använda olika digitala verktyg
  • Administrativ förmåga
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Praktisk erfarenhet av processanläggningar och driftövervakningssystem
  • El- och/eller instrumentkompetens
  • VVS-kompetens
Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen som drift- och underhållstekniker ser vi gärna att du är kreativ, har ett stort tekniskt intresse och är nyfiken på att använda ny teknik för att effektivisera och utveckla traditionella arbetssätt. Du är praktiskt lagd, ansvarstagande och serviceinriktad gentemot kunder och kollegor. Genom ditt driv, engagemang och positiva inställning är du en person som verkar för och bidrar till att skapa trivsel på arbetsplatsen.

Du har förmåga att arbeta självständigt men är samtidigt en lagspelare som kan samarbeta både internt och externt.

I takt med Roslagsvattens förändringsresa kommer arbetets karaktär att gå mer mot ett IT-styrt underhåll, vilket kommer att ställa krav på inlärning och analytisk förmåga och för att trivas i denna utveckling tror vi att det är en fördel att du är van att röra dig i den digitala världen.

Lön och anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid, med tillämpning av sex månaders provanställning. Lön enligt överenskommelse.

Övrigt

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse, heltid.
Arbetstid: kl.07.00-15.45
Placering: Margretelund, Österåker

Beredskap kan förekomma efter en tids upplärning.

Kontakt

För frågor kring tjänsten kontakta Pär Tenggren på telefon 08-598 428 0 eller e-post; Par.Tenggren@roslagsvatten.se

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-chef Christina Toftgård på 08-580 209 76 eller e-post Christina.Toftgard@roslagsvatten.se

För fackliga frågor, kontakta representant för Kommunal, Magnus Elander på 08-580 209 72 eller e-post; Magnus.Elander@roslagsvatten.se

Sista ansökningsdag

2023-04-16

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Så skicka din ansökan redan idag!

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare i samband med rekryteringen. Samtliga av våra inköp sker i enlighet med LOU och för att kunna arbeta med oss så ska man ha varit med i upphandlingen och tecknat ett ramavtal.

Företagspresentation
Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Roslagsvatten är ett kommunägt bolag med drygt 200 trevliga, nyfikna och kompetenta medarbetare och har sitt huvudkontor i Åkersberga. Är du intresserad av att läsa mer Roslagsvatten och våra pågående projekt finns mer information på www.roslagsvatten.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 apr. 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om du är nyfiken på att veta mer om oss och vårt arbete, gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om Roslagsvatten.

Startsidan | Roslagsvatten

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare