Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Projektledare inom VA till Roslagsvatten

Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Är du projektledare och vill driva spännande infrastrukturprojekt? Vill du dessutom göra en viktig insats för miljö- och samhällsutveckling i ditt arbete? Då kan detta vara jobbet för dig!

Roslagsvatten befinner sig i en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra ägarkommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov startas nu ett flertal spännande projekt. Projektens storlek och komplexitet är av varierande karaktär, allt från mindre ledningsnätsjobb till nybyggnation av reningsverk och spänner från cirka 1 - 1000 MSEK i projektbudget. Projekten innefattar bland annat spill- och dricksvatten, land- och sjöledningar, reningsverk, pumpstationer, vattentorn, återvinningscentraler och vägutbyggnad.

Vi erbjuder
En ansvarsfull, utmanande och spännande roll med stor variation av projekt i våra fem ägarkommuner; Österåker, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö.
Vilken typ av projekt du får ansvara för varierar och anpassas efter kompetens och tidigare erfarenhet. Projektenheten består av en chef och cirka 10 projektledare samt en byggledare. Vi är en grupp med bra energi där vi verkligen stöttar varandra, vi tror på att individens egen drivkraft ska ta oss framåt och vi arbetar aktivt med erfarenhetsutbyte inom gruppen.

Om rollen
Som projektledare på Roslagsvatten har du en ledarroll med fullt ansvar och mandat att leda och driva projekt inom projektbeställningens ramar, med syfte att nå projektets uppsatta mål. Vi arbetar med en projektmodell anpassad för vår verksamhet vilket ger oss förutsättningar att på ett tydligt och strukturerat sätt driva och följa upp våra projekt.
Du ansvarar för planering, budget och tidplan för dina projekt och leder uppdragen genom de olika faserna från start till mål, vilket bland annat kan innefatta utredning, projektering, byggnation och driftsättning. I arbetet har du stöd från den egna organisationen där det bl.a. finns projektörer, byggledare, upphandlings- och juridikstöd, kart- och mätingenjörer, lantmätare etc. Vid behov tas även externt stöd in i projekten.


Personprofil
Vi värderar dina personliga egenskaper högt och söker dig som har vilja och ambitioner att både utveckla dig själv och dina kollegor. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter och trivs i en lärande organisation. För att på ett effektivt sätt kunna leda våra projekt är en god förståelse för entreprenader med mängdförteckningar och ÄTA-arbeten av stor vikt.

Vi tror att du har flera års erfarenhet som projektledare inom anläggningsområdet, gärna med fokus på VA, kanske har du tidigare varit platschef. Då du kommer att ha många olika kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du har en hög social kompetens och god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.

Du har ett proaktivt förhållningssätt och kan förutse problem innan de inträffar och har en utpräglad teknisk förståelse. Du är noggrann och systematisk och förstår vikten av att dokumentera händelser och överenskommelser i dina projekt. Du har förmågan att motivera och skapa förutsättningar för dem som arbetar i projekten genom att ta fram tydliga mål och kravställningar, vilket fordrar ett väl fungerande informationsutbyte och ett strukturerat arbetssätt.

Kvalifikationer
* Teknisk högskoleutbildning inom väg/vatten/miljö eller motsvarande relevant utbildning/erfarenhet
* Flerårig erfarenhet av entreprenadprojekt
* Du hanterar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
* B körkort

Meriterande
* Erfarenhet av projekt inom VA
* Kunskaper inom entreprenadjuridik
* Förhandlingsvana
* Erfarenhet av byggledning
* Erfarenhet av att ha arbetat som entreprenör


Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunägt bolag med cirka 200 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande.

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Arbetsplats: Åkersberga, Stockholm

PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se
Vision: Emil Sjöberg, telefonnummer 08-598 428 79, e-post: emil.sjoberg@roslagsvatten.se


Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.

Fler från samma arbetsgivare