Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Automationsingenjör till Roslagsvatten

Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vi befinner oss mitt i en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0.
Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid.
Vårt mål är att vara topp 5 av alla VA- och avfallsbolag i Sverige.
Genom att arbeta proaktivt, resultatinriktat, hållbart och med integritet hjälps vi tillsammans åt för att nå våra mål.

Vi bygger Sveriges första intelligenta vattensystem och söker dig som vill vara med och göra skillnad!
Rollen som Automationsingenjör är en ny tjänst hos oss men du kommer att arbeta i ett team med cirka 10 kompetenta kollegor. Hos oss blir du experten inom området automation vilket innebär att du bland annat kommer vara med och driva igenom vårt byte till en ny systemplattform. Du kommer att äga frågor inom automation, vara kravställare och arbeta fram nya standarder.

Huvudansvar:
* Att verka för att det finns förutsättningar att på ett säkert och användarvänligt sätt läsa, övervaka och styra information till och från Roslagsvattens anläggningar.
* Att i samarbete med IT- och nätverkstekniker, automationstekniker, instrumenttekniker, systemutvecklare och operatörer införa, förvalta och expandera lämpliga och utvalda SCADA-system, databaser och nya enheter.
* Att förvalta och anpassa SCADA-MMI och i huvudverktyg och operatörsfönster på bästa sätt synliggöra systemets funktion, såsom övervakning, styrning, larmhantering för operatörer och andra dataanvändare.
* Att vid behov projektleda projekt och uppdrag enligt Roslagsvattens projektmodell för förändringar relaterat till SCADA-systemet.

Hos oss kommer du att bli en viktig lagspelare med fokus på att utveckla våra anläggningar så att vatten, avlopp och avfallshanteringen ska fungera så bra som möjligt i våra ägarkommuner Österåker, Vaxholm, Knivsta, Vallentuna och Ekerö.

Vi erbjuder en utmanande och stimulerande arbetsmiljö där du kommer att arbeta tillsammans med professionella kollegor, samtidigt som du bidrar till samhällsnytta och hållbarhet i alla dess aspekter.


Personprofil
Vi söker dig som är Automationsingenjör med erfarenheter från industrin, gärna inom kraftvärme, energi eller liknande. Du är van vid att leda projekt och driva frågor inom området automation.

Du har:
* Eftergymnasial utbildning med inriktning mot datakommunikation, nätverk och eller motsvarande
* Mycket goda kunskaper om datakommunikation och nätverksteknik
* Mycket goda kunskaper i styr- och reglerteknik.
* Tidigare erfarenhet från SCADA-programmering och skapande eller modifiering av MMI (Människa Maskin Interface).
* Goda kunskaper om databashantering och IT-säkerhet.
* Goda kunskaper om kommunikationsprotokoll, t.ex. Modbus, OPC DA och UA, Bacnet
* Grundläggande kunskap om PLC-system
* Goda allmänna IT-kunskaper, bl.a. Excel, Word, Powerpoint
* Körkort behörighet B

Du kommer ta rollen som expert och kravställare inom automation och därför söker vi dig som trivs i en roll som ledare, utan att vara chef. Du är en pådrivare som engagerar dina kollegor, samtidigt som du trivs med att vara en del av en större grupp.

Vi söker dig som vill arbeta strukturerat och du ser det som en spännande uppgift att få vara med och etablera en ny automationsstandard.

Du är en teknikintresserad person som med nyfikenhet vill lära dig nya saker. Du kommer till en arbetsgivare som nu inleder ett byte av systemplattform och som är på en digitaliseringsresa!


Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunalt bolag med cirka 200 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande.

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Arbetsplats: Åkersberga, Stockholm

PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se
Vision: Emil Sjöberg, telefonnummer 08-598 428 79, e-post: emil.sjoberg@roslagsvatten.se


Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare