VA- utredare/projektör

VA- utredare/projektör

Anställningsform:
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
Intervjuer sker löpande.

Ort:
Åkersberga

Vill du utreda och projektera VA och dagvatten tillsammans med kunniga kollegor? Vill du arbeta med nya och spännande projekt de kommande åren? Vill du dessutom göra en viktig insats för miljö och samhällsutveckling med ditt arbete? Då kan detta vara jobbet för dig!

Om oss

Roslagsvatten arbetar på uppdrag av VA-kollektivet för att skapa en sund samhällsutveckling med fokus på hållbara lösningar. Vi har en bred kompetens inom vårt område och är ett växande bolag i framkanten av den VA- och avfallstekniska utvecklingen. Roslagsvatten består idag av ca 140 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över vara med att bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi framåtanda, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Huvudkontoret är placerat i Åkersberga och ligger i nära anslutning till Roslagsbanan.

Om Dig och Rollen

Dina huvudsakliga uppgifter kommer vara att dimensionera VA-anläggningar samt i dessa ansvara för att helheten och framtida behov tillgodoses vid dimensionering och utformning. Det kan röra sig om VA-förstudier i framtagandet av detaljplaner eller i exploateringar och omvandlingsområden styra och medverka i dimensioneringen av de tekniska ramarna som ska gälla för VA-systemet. Du kommer även arbeta med att lämna VA-synpunkter på remisser/förfrågningar från kommuner/myndigheter och privatpersoner. Du kommer ha kontakter med konsulter, exploatörer, entreprenörer, fastighetsägare m.fl. Du kommer även att vara Tekniskt stöd åt driftavdelningen, kommunansvariga, projektledare m.fl.
Arbetet som utredare och projektör är utvecklande, omväxlande och rörligt eftersom du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt och uppdrag i våra fem ägarkommuner.

Vi ser det som nödvändigt att du har följande egenskaper:
 • Teknisk högskoleutbildning inom väg/vatten/miljö eller motsvarande relevant utbildning
 • Erfarenhet av VA-projektering- och utredningar och kan se både detaljer och övergripande strategier
 • Väl förtrogen med tillämpning av VAV-publikationer och AMA-handlingar
 • Goda kunskaper i relevanta CAD-och dimensioneringsprogram
 • Goda kunskaper i att skriva rapporter och PM med fokus på förstudier och strategier
 • Självgående, initiativtagande person som får saker gjorda utifrån ställda tidsramar
 • God social kompetens, samarbetsförmåga och duktig på att kommunicera i både tal och skrift
 • Goda allmänna IT-kunskaper, bl.a. Excel, Word
 • B-körkort
Meriterande egenskaper:
 • Kunskaper inom pumpsystemdimensionering
 • Kunskaper inom modellering
 • Erfarenhet av ekonomi och teknik inom anläggningsarbeten
 • Yrkeserfarenhet inom VA- och Samhällsbyggnadsprocessen
Praktisk information
Start:
Enligt överenskommelse

Villkor: Tillsvidareanställning på heltid, flexibla arbetstider och friskvårdserbjudande. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras före anställning enligt 3 kap. i säkerhetsskyddslagen.

Kontakter: Rekryteringskonsult Isabelle Flygelholm, 0708-59 35 12, isabelle.f@upgraded.se
Planering och projekteringschef Maria von Scherling, 08-580 835 84, maria.vonscherling@roslagsvatten.se
Facklig representant för Saco, Aida Ericsson, 08-540 835 73, aida.ericsson@roslagsvatten.se för Vision, Rose-Marie Gauffin, 08-540 835 24, rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se

Placering: Åkersberga (nära anslutning till Roslagsbanan)

Roslagsvatten är ett växande företag och vi har många spännande utvecklingsprojekt framför oss under de kommande åren. Att driva våra projekt är ett ansvarsfullt arbete, med en tydlig miljöprofil och inflytande över samhällsutvecklingen i några av Sveriges mest snabbväxande kommuner.

Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp.
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2019 (15 dagar kvar)