Projektledare

Projektledare

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet. Vi erbjuder även kundservicetjänster inom avfall och VA för kommuner. Roslagsvatten är ett kommunägt bolag med 140 trevliga, nyfikna och kompetenta medarbetare och har sitt huvudkontor i Åkersberga.

Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se

Projektledare

Vill du leda projekt enligt en genomtänkt och anpassad projektmodell? Vill du arbeta med nya och spännande projekt de kommande åren? Vill du dessutom göra en viktig insats för miljö och samhällsutveckling med ditt arbete? Då kan detta vara jobbet för dig!

Om rollen

Som Projektledare på Roslagsvatten har du en ledarroll med fullt ansvar och mandat att leda och driva projekt inom projektbeställningens ramar, med syfte att nå projektets uppsatta mål. Vi har tydliga projektportföljer, kompetenta projektbeställare och arbetar med en projektmodell anpassad för vår verksamhet. Detta ger oss förutsättningar att på ett tydligt och strukturerat sätt driva och följa upp våra projekt. Roslagsvattens projektportföljer innehåller till största delen olika sorters VA-projekt som t.ex. nybyggnation eller upprustning av ledningsnät, pumpstationer, vattentorn eller reningsverk. Det blir även allt vanligare att vi arbetar i mer komplexa stadsmiljöer och projektleder hela projekt åt kommunerna där vi i samband med förläggning av VA också bygger väg och belysning. Arbetet som projektledare är utvecklande, omväxlande och rörligt eftersom du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt i våra fem ägarkommuner.

Om oss

Roslagsvatten arbetar på uppdrag av VA-kollektivet för att skapa en sund samhällsutveckling med fokus på hållbara lösningar. Vi har en bred kompetens inom vårt område och är ett växande bolag i framkanten av den VA- och avfallstekniska utvecklingen. Roslagsvatten består idag av ca 140 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över vara med att bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi framåtanda, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Huvudkontoret är placerat i Åkersberga och ligger i nära anslutning till Roslagsbanan.

Om Dig

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning. Du har ett strukturerat arbetssätt, är van att planera och dokumentera, är självgående samt har förmåga att leda andra. Som projektledare har du många kontaktytor både externt och internt, vilket ställer höga krav på social kompetens och kommunikationsförmåga. Som person är du ansvarstagande, tydlig och inte rädd för att kliva fram. Tidigare arbeten med entreprenader, gärna inom VA och Väg, och kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande.

Vi ser det som nödvändigt att du har följande egenskaper:
 • Teknisk högskoleutbildning inom väg/vatten/miljö eller motsvarande relevant utbildning
 • Erfarenhet av projektledning
 • Yrkeserfarenhet inom VA/Samhällsbyggnad/Entreprenad
 • Drivande personlighet med mycket energi som får saker gjorda samtidigt som du följer modellen och strukturen
 • God social kompetens och kommunikativ förmåga i tal och skrift
 • Goda allmänna IT-kunskaper, bl.a. Excel, Word, Powerpoint
 • B-körkort
Meriterande egenskaper:
 • Kunskaper inom entreprenadjuridik
 • Yrkeserfarenhet inom Väg
 • Erfarenhet av ekonomi och teknik inom anläggningsarbeten
 • Förhandlingsvana
Roslagsvatten är ett växande företag och vi har många spännande utvecklingsprojekt framför oss under de kommande åren. Att driva våra projekt är ett ansvarsfullt arbete med en tydlig miljöprofil och inflytande över samhällsutvecklingen i några av Sveriges mest snabbväxande kommuner.

Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp.

Välkommen med Din ansökan!

Praktisk information

Start: Enligt överenskommelse

Villkor: Tillsvidareanställning på heltid, flexibla arbetstider och friskvårdserbjudande

Kontakter: Rekryteringskonsult Isabelle Flygelholm, 0708-59 35 12, isabelle.f@upgraded.se
Projektkontorschef Daniel Holmberg, 08-580 209 78, daniel.holmberg@roslagsvatten.se
Facklig representant för Saco, Aida Ericsson, 08-540 835 73, aida.ericsson@roslagsvatten.se för Vision, Rose-Marie Gauffin, 08-540 835 24, rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se

Placering: Åkersberga (nära anslutning till Roslagsbanan)

Ansökan: Skicka in din ansökan genom att klicka på länken nedan
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (8 dagar kvar)