Projektledare

Projektledare

Vill du leda projekt enligt en genomtänkt och anpassad projektmodell? Vill du arbeta med nya och spännande projekt de kommande åren? Vill du dessutom göra en viktig insats för miljö och samhällsutveckling med ditt arbete? Då kan detta vara jobbet för dig!

På Roslagsvatten har vi ett stort och viktigt uppdrag. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barn och barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten och renar avloppsvatten i fem kommuner i Stockholmsområdet - Knivsta, Vallentuna, Österåker, Vaxholm och Ekerö. I Österåker och Vaxholm ansvarar vi även för insamling av hushållsavfall och driver återvinningscentraler. Vi sköter debitering, kundtjänst och vattenavläsning i Danderyd och Täby.

Om rollen
Som Projektledare på Roslagsvatten har du en ledarroll med fullt ansvar och mandat att leda och driva projekt inom projektbeställningens ramar, med syfte att nå projektets uppsatta mål. Vi har tydliga projektportföljer, kompetenta projektbeställare och arbetar med en projektmodell anpassad för vår verksamhet. Detta ger oss förutsättningar att på ett tydligt och strukturerat sätt driva och följa upp våra projekt. Roslagsvattens projektportföljer innehåller till största delen olika sorters VA-projekt som t.ex. nybyggnation eller upprustning av ledningsnät, pumpstationer, vattentorn eller reningsverk, men kan även omfatta projekt inom olika former av teknikutveckling. Arbetet som projektledare är utvecklande, omväxlande och rörligt eftersom du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt i våra fem ägarkommuner.

Om oss
Roslagsvatten arbetar på uppdrag av VA-kollektivet för att skapa en sund samhällsutveckling med fokus på hållbara lösningar. Vi har en bred kompetens inom vårt område och är ett växande bolag i framkanten av den VA- och avfallstekniska utvecklingen. Roslagsvatten består idag av ca 120 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över vara med att bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi framåtanda, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Huvudkontoret är placerat i Åkersberga och ligger i nära anslutning till Roslagsbanan.

Om Dig
Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning. Du har ett strukturerat arbetssätt, är van att planera och dokumentera, är självgående samt har förmåga att leda andra. Som projektledare har du många kontaktytor både externt och internt, vilket ställer höga krav på social kompetens och kommunikationsförmåga. Som person är du ansvarstagande, tydlig och inte rädd för att kliva fram. Tidigare arbeten med entreprenader, gärna inom VA, och kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande.

Vi ser det som nödvändigt att du har följande egenskaper:
  • Teknisk högskoleutbildning inom väg/vatten/miljö eller motsvarande relevant utbildning
  • Erfarenhet av projektledning
  • Yrkeserfarenhet inom VA/Samhällsbyggnad/Entreprenad
  • Drivande personlighet med mycket energi som får saker gjorda samtidigt som du följer modellen och struktureren
  • God social kompetens och kommunikativ förmåga i tal och skrift
  • Goda allmänna IT-kunskaper, bl.a. Excel, Word, Powerpoint
  • B-körkort
Meriterande egenskaper:
  • Kunskaper inom entreprenadjuridik
  • Erfarenhet av ekonomi och teknik inom anläggningsarbeten
  • Förhandlingsvana
Roslagsvatten är ett växande företag och vi har många spännande utvecklingsprojekt framför oss under de kommande åren. Att driva våra projekt är ett ansvarsfullt arbete med en tydlig miljöprofil och inflytande över samhällsutvecklingen i några av Sveriges mest snabbväxande kommuner.
Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp.

Praktisk information:
Start: Enligt överenskommelse
Villkor: Tillsvidareanställning på heltid flexibla arbetstider och friskvårdserbjudande
Kontakter: Rekryteringskonsult Hina Wåhlin, telefon 0732-33 16 51, hina.w@upgraded.se
Projektkontorschef Daniel Holmberg, 08-580 209 78, daniel.holmberg@roslagsvatten.se
Facklig representant för Saco, Aida Ericsson, 08-540 835 73, aida.ericsson@roslagsvatten.se och för Vision, Rose-Marie Gauffin, 08-540 835 24, rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se

Välkommen med Din ansökan!
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 mars (2 dagar kvar)